Saturday, October 15, 2011

Šampinjoni :)

Povodom dvadesete nacionalne titule za redom i prve titule regionalne Tranzicija T-com/Prva banka/ KAP / Vektra Brković lige, Evropski komesar za proširenje Štefan File je prekjuče u Podgorici, crnogorskom premijeru i najboljem strijelcu u drugom dijelu kvalifikacija evrolige, uručio zlatnu čizmu, nagradu za rekord koji ekipa DPS drži – 20 godina bez poraza uz gaženje i gnječenje protivničkih ekipa. Uz čizmu i plaketu, crnogorski centarfor sa izuzetnim njuhom za gol je dobio i izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore za ovu godinu.


Kako nam poručuju, rang lista još nije okončana, ali ulaskom u baraž, Crna Gora je dobila naklonost nekih važnih državica zapadne Evrope na čelu sa San Marinom. I to predstavlja jasnu potvrdu da je Crna Gora adekvatno odgovorila na sve izazove današnjeg fudbalskog nadigravanja.
Počasni direktor kluba, a do juče i najbolji igrač i legendarni dribler nad driblerima Milo Đukanović Kantona je rekao da je tajna kluba u radu sa mlađim kategorijama: ,,Po uzoru na Barselonu, Ajax i mi smo počeli da se posvećujemo radu sa mlađim generacijama. Da vrbujemo studente, pardon, talente od malih nogu. To su djeca tipične psihologije, gdje god nešto za-šljašti, oni nosem u to. Bilo da su pare, ili pak sjajna, tek premazana guzica... no dobro“.
Usput da napomenemo, da je na ceremoniji uručena i simbolična nagrada za najboljeg sportskog komentatora. Naime, Šofro di Milano je ponosni vlasnik rekorda u pominjanju intrigantne veze pjevačice Šakire i dragog joj Pikea. U tri utakmice, Šofro je pomenutu vezu blagosiljao četiri puta, što je u prosjeku preko jedan po utakmici i takav indeks ga svrstava u red najslavnijih. Takođe, pored svoje prve ljubavi DPS-a na čijim se proslavama može vidjeti kako u prvom redu praćaka ručicama, Šofro kaže da obožava i Milan.  


Blogofanzinov skauting skener dream team-a i kratki stručni komentari:
 1 Frederik Mugi Mugoša - golman. Moguće ga je lobovati, ali nikad zaobići jedan na jedan. Otud nadimak kružni tok.
2 Vojin Đukanović. Stameni desni bek, indijanski nadimak Bivolji Galop.
3 Stijepović Luis Migo – majstor za ofsajde i vladar aut linije.
4 Ranko Luj Krivokapić - centarhalf koji kvari igru, posebno u fazi zasijedanja skupštine
5 Predrag Bošković – štoper, poznat po najboljem štopanju prošle godine kada je uštopao cijelu žensku rukometnu ekipu Budućnosti
6 Vesko Barović lijevi vezni razarač, bez kompromisa
7 Svetozar Marović Poeta – prednji vezni iza špiceva/centarfor. Trivijalnostima sakrije loptu
8 Miško Vuković Skols - vezni, trkač, fajter. Opasan kao hijena.
9 Igor Blagi Lukšić - nasljednik legendarnog Kantone. Čudo od djeteta. I u slobodnom vremenu pesnik.
10 Filipo Vujanović Pirlo – centralni vezni, stidljivi tehničar i mađioničar ekipe. Odlika – religija i fer plej.
11 Vujica Konseisao -  hitro šilo / hitac krilo

Ostatak pobjedničkog tima, da koga ne zaboravimo

Rezerve.
12 Milan Milanče Roćen - rezervni golman, brani na gostovanjima jer kao iskusan pregovarač bira stranu koja odgovara, pogotovo ako je vjetar.
70 Beba Džaković Gigs – vječni džoker, najbolji asistent Milu Kantoni.
7 Dragan Brković Durex – univerzalac Stamen u odbrani, pouzdan u napadu

Uz stručni štab:
Fizioterapeut Vesna Ledenica koja pored fizio tretmana ima i osjećaj za pravdu ispoljavajući ga slasnim kao med psovkama pored aut linije; Branimir Gvozdenović Duracell - nutricionista i šaman ekipe; Aco Galijani Abramovič – vlasnik i sportski direktor koji za pojačanja ne pita. I ne manje zaslužan, Rajko Kovačević - Ekonom
Naravno, svega ovog ne bi bilo bez Odisejeve sirene iz sijenkem, boginje hipnotičkog stasa – Jelene Ojha Šćepanović

1 comment:

  1. Ove ribice su genijalne! A brate mili tekstovi su vrh, mislim ideja. Ne znam odakle crpis inspiraciju!? :)

    ReplyDelete