Thursday, October 27, 2011

Nikšićki đuvegija

Iliti Gospođo, nećete valjda

Kad sam napisao ono nešto o seksu i politici bio sam direktno inspirisan pričom nekih službenih vozača o navodnom Milovom švrljanju i potencijalnom razvodu. Službeni vozači, taj koktel narodnog tribuna, žena u frizerskom i lowbudget UDBE, u slučajevima kad ne devetaju nesrećnike koji su dobacili Voženom Licu, znaju tako da nagovijeste nešto iz Vrha. E od tada do ovog trenutka, taj navodni razvod postao javna tajna, prežvakao ga svako, ali niko ispljunuo. Još od kad se Ezel Barjaktar samoubijo ništa nije tako zainteresovalo crnogorsku da-ti-pričam javnost, a momčinu Mila već po Nikšiću zovu Mladoženja i Đuvegija. Jedino u medijima ni makac. Ustvari nije bas ni makac, ali tako nesto. Prvo su Dnevne novine objavile onaj potpuno-sam-uspješna-a-inače-nisam-trudna tekst, a onda reagovao Lovac na zmajeve i opravdano se zapitao – sa kim to nisi trudna?



Prvo da obavim tu nezafalnu dužnost jer je i ovaj blog kao neka javnost – LJUDI, ČUO SAM DA SE MILO RAZVODI. JEBO JE VALJDA ONU MANEKENKU PA JE ZATRUDNJELA.
Sad ozbiljno, baš mislim da bi javnost trebala da se bavi ovim razvodom. Prvo, razvod nije ništa neobično (osim po MONSTAT-u) i ništa a priori loše. Upao čovjek u krizu srednjih godina i razvodi se. Sad mi dođe da dodam – i koga boli kurac. Ali ovog konkretnog puta osjećam peckanje u polnom organu. Milo Mladoženja Đukanović jedan je od najmoćnijih ljudi ove zemlje i što je važnije, predsjednik DPS-a i ne može da ima udercover razvod da jebe majku. DPS je po mnogo čemu poseban pa i po ideologiji koju zastupa. Tu su najbliži predsokratovskom shvatanju Boga kao jedno i sve. Naime, DPS je toliko omnipartija da to prevazilazi granice poimanja političke nauke. Oni su i lijevo i desno i naci i soci i Rusi i Evropljani i Izrael i Palestina i socijalna pravda i nema para i liberalni i konezervativni i evo ruka i evo šipak.
DPS ideološki ne uzima samo jare i pare, nego i PDV i reket na prodaju. Među svim tim furaju se malo na – mi smo domaćini, pošteni, porodični ljudi. E zato ne može Mladoženjo razvod. Nema sad i domaćin, a volim da sprcnem manekenku i da rasprčkam porodicu. Nije mogao Koštunica sa mačkama, nije mogao Newt Gingrich sa tri žene (jednu ostavio dok je bila bolesna) ne možeš ni ti Milo sa manekenkom. Vala.
Dakle na viđelo. Da li se razvodi? Što? Je li plakao Blažo? Što će Lidija sad? (Je li moguće da o dugogodišnjoj prvoj dami Crne Gore ne znamo ništa, osim da se ponekad neukusno obuče i da dijeli muževljevu fasciniranost šabanskom muzikom) Sad fino Srbi, Medo i ostali uzaludnici, okrenite se fino gospođama i kažite – Nećete valjda da glasate za partiju u kojoj se šef razvodi kad nađe manekenku. Možda uspije, a i nemate što da izgubite.

Slobodan Giga Bosnić

1 comment:

  1. E, Gigo, svaka ti čast za ovo. Ismijah se ka čoek, a i jesi vala u pravu što zboriš.

    ReplyDelete