Friday, October 14, 2011

Nacrt za ideologiju jedne vlasti. I opozicije


Euroskepticizam se uvukao u naše male domove. Ne zapjeva domačica nad ajvarom kad se ispuni 5. tačka akcionog plana, ne razvuče se onaj Roćenov osmeh ispod brka kao pre, a danas, kad sa anđelima pročitaše izviještaj - ništa. Skepticizam brale, od sada i u vašem domu.

Gigo sa svojim SAY-NO-mobilom  na proputovanju Texasom
Da se razumijemo, iako sam se upirao iz petnih žila ne mogu da razdvojim đe počinje pravi Milov zaokret, a gdje se nastavljaju male kućne čarolije veseljaka iz političke rubrike Vijesti. Ovo znam – niko nije lud ni blesav da se odrekne blagodeti koje donose euro-integracije. Sociološki gledano EU je jedan veliki ZASTOJ, napravljen da to bude, i sa namjerom da to ostane. Politički gledano, to je najveći i najeftiniji izvor političke legitimnosti u savremenoj istoriji. Zbog toga nema razlike između EU integracija i socijalizma, isto govno i petoljetka i Pregovori, i ulazak u EU i ulazak u komunizam, stalno smo u nekom procesu i iščekivanju nekog raja na zemlji kad ćemo svi po redu da se samoostvarimo, a onda sve nogama u guzicu od sreće dok jedemo pečene prepelice. Zbog toga svaki oligarh ili budala na vlasti, mafijoz, tajkun, štogod, može do beskonačnosti da pravda svoje vladanje kroz integracije u EU – Evo još malo ćemo da dobijemo datum preskonferencije na kojoj će nam reći šta sve da popravimo da bi dobili datum kad će sekretarica moći neke naše papire da ponese da pita Baroza mogu li ovi da dobiju datum za predpristupni datum. Poštovani građani, kakav uspjeh, dobili smo datum.
Kako je DPS korporacija koja je otkupila prava na snimanje filma zvanog Crnogorske Integracije, a onda ubila pisca originalnog teksta, sad može da cijedi i siluje franšizu kako god joj pane na pamet, da snima nastavke, da ubija likove pa ih oživljava, da ima glupe preokrete na kraju, kao jedan dobri debeloguzi holivudski producent. Vjerujte mi, nije DPS lud da se toga odrekne, da zavlači ruku u teglu meda i traži sjekiru koja je tamo davno upala i više se ni ne raspoznaje. Ali možda oće da uspore, možda se neko boji za guzicu, pa ne bi previše da se zajebava sa odlučnomborbomprotivkorupcijeiorganizovanogkriminala i ostalim floskulama. To je već vjerovatnije, i tako dolazimo do glavnog segmenta našeg teksta:
NACRT ZA IDEOLOGIJU JEDNE VLASTI (u uslovima blagog do pojačanog euroskepiticizma)
Treba nam nešto simbolično. Lako je onim Srbima, imaju Kosovo i EU, pa vagaju, što im odgovara.(Al nije lako bit, i svetica i kurva, sve po potribi, kako se namisti u taj čas) Par prijedloga:
-         Postoji velika šansa da hrabri sokoli i pored nacionalnih ambicija ispanu u baražu. Da se utakmica odmah proglasi neregularnom i da se stopiraju sve integracije dok se pravda ne zadovolji. I VUČINA I EVROPA. NEMA VUČINA, EVROPI KURČINA
-         Prevlaka. Da se to opet aktivira i da lamentiramo da nisu hrabri Bokelji krv prolivali da bi briselske tehnokrate i gejevi pripajali gdje hoće ovaj komad svetlog tla sa tisućoljetnom poviješću.
-         Da zapnete na prvu random glupost koja nam pane na pamet, ubačite je u patriotsku centrifugu i ne puštate kao blesavi. Krivi krastavci, mljekarstvo u beranskoj opštini, krede za tablu, dajštodaš.
NACRT ZA IDEOLOGIJU JEDNE OPOZICIJE (u uslovima hroničnog beznađa)
Vama ionako ništa ne može da odmogne. A pošto još uvijek najveći dio građana vlaži na EU, odigrajte na DPS-ov potencijalni otklon.
-Gej parada. Odmah. Svaki mjesec po jedna. Čim se požale nabijajte im Evropu u usta dok im ne izađe na nos. Svaki dan se što više pederišite i stalno zovite provjerene gej članove EU parlamenta da vas podrže. I Vestervelea. I tražite da se ukine DONT ASK DONT TELL i ako ga nije ni bilo.
-Nabavite knjigu „Najgluplje EU regulative i zakoni“, a onda zapnite na svaku kao nenormalni, uz sve dreku NE DA MILO, NE DA MILO
- Neven Gošović neka izvrši samoubistvo zbog otklona Crne Gore od EU.
                                                                                     

Slobodan Giga Bosnić

1 comment:

  1. Very funny, indeed. Komplimenti!

    Možda treba izmislit i europolish (kad već ima eurokrem - živjele '90!) i dat ljudima da zoblju (u uslovima kostikožačke krize i intergraciofobije).

    ReplyDelete