Saturday, November 9, 2013

Milorad Popović urgirao reaktivaciju Blogofanzina!

U sutonu ove neradne sedmice  pažnju je privukao događaj koji je inicirao da se žestoko pomučimo da provalimo šifru sopstvenog bloga i kucnemo dvije riječi našim čitaocima.  Naime, iz novembarski beneficiranog dijela našeg ljetnjeg odmora i fakultativnog prostituisanja; iz intimne menstrualne kontemplacije i sanjarenja - prenuo nas je imperativni poziv jednog velikana. 

Naime, crnogorski pisac, pjesnik, pripovjedač, teoretičar nacije, sociolog, kulturolog, filozof, politkolog, etnolog i publicista i sveti gral (a od skoro i model) Milorad Popović, akter najnovijeg marketinškog spota balzama za usne - LABELLO (sa ekstraktom jagode), dao je nedavno intervju za crnogorski nedjeljnik MONITOR, u kojem je pozvao uredništvo BLOGOFANZINA da reaktivira ovaj crnogorski blog.

U prvi mah smo mislili da je ovo samo jedna infantilna provokacija štićenika velike crnogorske mecene Sonje Šundić Bataković narodu poznate kao savjetnik predsjednika Vujanovića za kupovinu ćurećih bataka u Planu. Međutim, sinoć se pomenuti Popović pojavio glavom i bradom u kultnoj ezoteričnoj twilight zone emisiji „Živa istina“ kod gospođe Šuković kojoj je promotivno nanio sloj jagode na usne.  Vrlo precizno i eksplicitno Popović je pozvao uspavane Blogofanzince da se trgnu iz dubokih kontemplacija i zaoru svojim masnim tastaurama.

Kako Popović veli, u svom intervjuu ''sijaset konfuznih informacija i izjava (pogledati donju sliku) je ovladalo crnogorskim medijskim prostorom, otkad je redakcija Blogofanzina na odmoru. Zato pozivam njihovo uredništvo da se reaktiviraju, da bi se spasila država i njeno ustrojstvo! Došlo je do velikog disbalansa na crnogorskoj javnoj sceni, i zato je njihov povratak prijeko potreban!'', zaključio je Milorad Popović.



Posle dužih subotnjih ritualnih orgija na zasijedanju redakcije je odlučeno sledeće: Naša je čast i dužnost da se odazovemo ovom pozivu i stanemo uz rame sa velikanima crnogorske medijske scene i intelektualne estrade (čineći po koji mali kulturni incident ). Vežite se!

6 comments:

  1. Milorad Popovic je ovogodisnji dobitnik nagrade ,,Mesa Selimovic'', najprestiznije knjizevne nagrade u regiji. A ove zlonamjernosti su potvrda necije frustracije i neuspjeha,. Pazite sta pisete, jer ce vam se obit o glavu! Za ovo blacenje postoji sud!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha kakva bukva od komentara

      Na ovom blogu su prioritet satira i zajebancija i eventualno provokativno obraćanje javnosti. Nije cilj ničija uvreda, a pogotovo ne bi trebalo da se bilo ko uvrijedi ako sadržaj piše, kako reče "frustrirani i neuspješni".

      Mada kad smo god toga, urednik bloga je dobitnik nagrada Lazarica; Dušanov zakonik; kao i plakete Novak Kilibarda.

      Dobar ti je nik. Aj sad...

      Delete
  2. Da sam juče umro, ne bih znao da je dotični dobitnik nagrade Meša Selimović.
    U jebem ti sunce

    ReplyDelete
  3. Zaista, mnogi bi bili uskraceni take' informacije. Hvala Semanticaru! Samo nas nemoj na sud...

    ReplyDelete
  4. Čunuh da se ovaj Popović-bokser sa osnovnom školom u slobodnom vremenu bavi pisanjem ni manje ni više nego romana i odma dobi nagradu "M. Selimović", a u žiriju M. Vešović koji mu je vršio pravopisne ispravke i na kraju recenziju. M.Vešović reče da mu je milo što je Mijo dobio ovu nagradu u inat J.Brkoviću čiji su romani teški po 2 kg. a ne dobiše ništa. Znate li šta o tome?

    ReplyDelete