Sunday, November 10, 2013

Seljački neuroinžinjering


Jedni moroni, drugi moroni i treći moroni koji raskrinkavaju DPS u svakoj mogućoj pojavi. Ali avaj, DPS se izvještio u neuro-inžinjeringu pa podmetne popa i pedera, (zamislite Zorana Jelića kao neuroinžinjera) a aktivni  građanin zaboravi sve opcije, osim da glasa za DPS. Opet. Nit' je ko iz DPS-a čitao top ten strategija medijske manipulacije, nit' im treba. Dok je većina naroda i dalje politički uškopljena marva a ostali vjeruju da DPS sve kontroliše, i da je drugi kriv za sve njima  sve prolazi. I to bez Geblsa i Čomskog, nego onako,  seljački.

Kroz našu divnu palanku su nedavno prošetali popovi i lgbt orjentisa..., zapravo pripadni...ma lezbejke, pa je to polarisalo polulaciju zaludnih internet primata, što je uslovilo još tradicionalnije gađanje izmetom, u vidu komentarisanja na portalima. (vjerovatno i na tviteru, ali duboko prezirem Crnogorsku Tviter Zajednicu sa sve beranskim brodskim načelnikom pa nemam stomaka i za to)

I tako smo mi između morona koji misle da svaki pop rektalno mirpopomazuje dječake dok mu se Prada cipele kližu po mermeru preplaćenog parohijskog doma; i morona koji misle da će im sva, ionako neželjena djeca, instat postati pederi jer je neko šetao ulicom - totalno iskulirali ove treće morone. A to nije fer. Red je i da se njihov dres podvuče pod svod dvorane slavnih internet maloumnika. Problem je u tome što je to prilično raznorodna družina. Čine ih ravnopravno: socijalni-aktivist-polovni-buntovnik, vanbračna djeca Noama Čomskog, teoretičar zavjere nedovoljno lud da vjeruje u HAARP i Nebojša Medojević.

Kako oni funkcionišu? Vrlo prosto, kada god se desi nešto što polariše javnost, ova grupa prosvjetitelja trijumfalno piše kometar sljedeće sadržine: VIDITE LI JADNI DA VAM DPS BAČA ŠPICU/ZAMAJAVA VAS DOK NE PROĐE REBALANS/SNIMAK/NAPAD BORGOVA. I onda se samozadovoljno zavale u fotelju, refreshnu ponekad da vide kakava je podrška njihovom ingenizonom raskrinkavanju DPS-ove podle spletke.

Sad treba povjerovati, da nam DPS nije podvalio osvještanje hrama, lgbt paradu i slične stvari, aktivni crnogorski građanin bi stao pred bar tri jednako primamljive opcije: 1) da revoltiran sve većim nametima, računima i kapovim dugovima izađe na ulicu zbaci omraženu odnarođenu vlast (što je postala presmiješna opcija, da ne kažem farsa mediokriteta),  i 2) da skuplja u sebi sve loše poteze, pamti i broji, pa jedne sunčane nedjelje naoštri olovku, kazni vlast i zaokruži nekog drugog; 3) ili bilo šta treće što ne spada u provincijalni debilizam.

Ali avaj, DPS se izvještio u neuro-inžinjeringu pa podmetne popa i pedera, a aktivni građanin ko onaj pas iz UP-a vikne Squirrel i zaboravi sve opcije, osim da glasa za DPS. Opet. Ma neće biti. Nit' je ko iz DPS-a čitao top ten strategija medijske manipulacije, nit' im treba. Dok je većina naroda i dalje politički uškopljena marva a ostali vjeruju da DPS sve kontroliše, njima  sve prolazi. I to bez Geblsa i Čomskog, nego onako,  seljački.

Zapravo ne bih ovo ni pisao da je problem u internet komentarima, nego mi se čini da je to polako postaje zvaničan izgovor za nemanje muda dobrog dijela opozicije. Zato drugari, puštite priču, i zauzmite stav o društvenim pojavama kojeg se nećete odricati za 5 godina. A građanima fino recite, neka razmisle kako žive prije nego što glasaju. Dako ne izleti vjeverica iz glasačke kutije taj dan.

Gilbert Bates

3 comments: