Sunday, February 1, 2015

Dosije X: Opozicione mantre i raspadanje

Kao što i Dara sa Smokovca, kako zapaše  čiju sliku, tako ga pošalje na političko groblje; tako i i naša mrčena opozicija, u suludoj borbi protiv tog strašnog bauka,  Mila Đukanovića, kad god se naoštri da razbije vlast i u jurišnom pokliču ispali kakvu motivacionu mantru, na sledećem koraku, opoziciona kola se razmontiraju i kroz prasak  i djelove koji lete unaokolo zariljava svoju njušku u oboljelo blato crnogorske zbilje.

Večerašnji događaj (Dioba SNP), još jedan lom groteskne opozicije bio je inspirativan  za mnoge, pogotovo na društvenim mrežama. Naravno, u zvaničnim medijima, moglo se samo vidjeti brzo zbunjeno pregrupisavanje kojem se od novonastalih tabora treba prikloniti, te je javnost dobila samo šture informacije bez „obrađenog konteksta“, kako bi se iste obrađivale u nastavku onako kako kojem mediju odgovara.

U svakom slučaju, daleko od zvaničnog medijskog prostora, tamo iza margina, komentari su mnogo zanimljiviji, te izdvajamo jednu inspirativnu hronologiju iliti „Kratak pregled raspadanja“ opozicije u Crnoj Gor iz pera našeg  prijatelja Ćuja, jednog  od pripadnika naugodnog FB kružoka teške artiljerije. 

Par crtica iz naše nedavne istorije:

- "Milo moje, gotovo je!" - SNP izdade i odjeba Momira.

- "Gotovo je Milo tvoje!" - mladi lavovi SNS-a izdše i izagnaše Božidara Bojovića.

- "Milo je politički davljenik!" - Raspade se i ugasi LSCG.

- "Milo spremaj se za Spuž!" - Zoran Žižić i ekipa napustiše SNP.

- "Milo je pred padom!" - Više funkcionera napušta PZP.

- "Milo je u panici!" - Razbijena je Srpska Lista i formirana upola slabija Nova Srpska Demokratija.

- "Još ovaj put! Milo pada!" - Veliki broj funkcionera i članstva SNP-a prelazi u DF.

- "Milo je potučen!" - Raspada se Pozitivna.

- "Milo, povuci se i daj nam da formiramo koncentracionu vladu" - Novi lom u SNP-u. Predstavnik novog talasa u SNP-u Aleksa Bečić napušta stranku.

Vrlo zanimljivo! Za nekog ko je u panici, strahu i pred padom, Milo Đukanović nešto predugo vlada. 'Ajmo prognoze - Koji lom u doo "opoziciji" je sljedeći?

Ćujo

No comments:

Post a Comment