Tuesday, February 24, 2015

Nije SDP kriv, vi ste govna!

Nije vrijedno pomena, ali traje majku mu i smrdi na kilometar – opozicija. Već odavno, upravo zbog opozicije, crnogorska politička scena više je nego nezanimljiva. Ništa se ne dešava, opozicioni stratezi - ili su teški debili, ili se namrtvo dobro zajebavaju – ispucavaju jedne te iste fore "dovijavanja protiv“  vlasti. U svakom slučaju, ništa vrijedno pomena i previše mrtvo: vlast odavno nije napravila ni jedan gaf, nije pružila ni jedan povod za prozivku; jednostavno, nije ni trebalo, sve je prepustila opoziciji. 
A ovi se žestoko trude da tako i ostane, pa imamo tu situaciju sistemske opozicije i nekog novog, kvalitetnog, ali i dalje marginalizovanog opozicionog talasa. Stoga, takvo stanje stvari nikome nije inspirativno, može samo izazvati ogorčenost kod ovih nesistemskih, ali ne dovoljno za dobru reakciju koja bi zalijepila makar simboličan šamar opoziciji. 

Koliko shvatih iz dnevne štampe, danas su opozicija i njeni puleni naprasno shvatili da je SDP loš(?). Zaboga, odakle, im to i kao je to moguće?  Pa ako je išta davalo nadu ovih dvadeset i pet godina (okruglo gledano)  i bilo trn u oku DPS-u onda je to SDP. Kako da ne. Naravno, i ako je išta davalo nadu u tih istih dvadeset pet godina, a pogotovo u poslednjih dvije je i nevjerovatno koordinisana akcija opozicije „protiv“ režima.

Da li je Ranko Krivokapić ispao veći čovek nego što jeste spasivši Crnu Goru samog sebe i još jedne vlade u kojoj bi OPET bio neizostavan;  ili je procijenio da jeftina ponuda opozicije, olinjale prostitutke, iako bizarna, ipak nije dovoljno zlo po ovaj avetni narod.  

A šta da kažemo o opoziciji koja se poslije dvadeset i kusur godina borbe protiv  osovine SDP-DPS, opredjeljuje za veće zlo nudeći Ranku Krivokapiću mjesto premijera. Ali zna Ranko kako stoje stvari sa "farsom i istorijom" i vjerujte, i on odista vodi  računa o sebi. Uprkos našem mišljenju i afinitetima, pomenuti ozbiljno i bez greške gradi svoju karijeru. Možda to opozicija, onako nemušta i sluti. Ali niej to u pitanju. Naime, tzv  opozicija ima mazo-fetiš da ih neko gazi i pljaska po pozadini. Sjetili se Srbi iz opozicije lijepih dana kada ih je Ranko gazio kukastim krstom a oni siktali od sreće, ali sada bi to da rade u vladinom kabinetu.

Poslednjih skoro godinu dana svjedoci smo totalnog zamagljivanja opozicione rabote, sumnjivih meškoljenja i provlačenja ispod oštrice transparentnosti dragih nam opozicionara koji su, očigledno, patentirali novi model zabušavanja i izbjegavanja bilo kakve akcije i odgovornosti. Poslednjih desetak mjeseci je demonstriran potpuni nerad, koji se čini kao planski; kao trgovina: „nećemo radit ništa, samo nas neka tu, u parlamentu, odborima, i kuloarima u kojima klepamo porodične i privatne biznise“. 
Poslednjih desetak mjeseci, sve vidljive aktivnosti opozicije su pozivi od strane Miodraga Lekića na „duele“ veoma sumnjive prirode sa Milom Đukanovićem; kao i inicijative za osnivanjem ko zna kojeg Građanskog kluba u okviru DF-a. Građanski klub, to vam bješe ona nestranačka struktura koja je trebalo da doprinese transparentosti politike i višem stepenu inkluzije građana u istu. Ali, kako se pokazalo, ti građani su uglavnom mislili svojom glavom, i bili nedisciplinovani za ukus partijskih „mašinerija“. Ipak, DF ne prekida potragu do okupljanja ultimativnih morona.

Dok je Lekić pravio tu diverziju, ostatak DF lidera je režimu iza leđa organizovao masovne proteste koji su se u DF kancelarijama organizovali više od pola godine i od kojih se već uveliko tresu temelji režima. Naravno, ovome treba dodati još jednu od dominantnih opozicionih aktivnosti – tvitovanje Nebojše Medojevića i fejsbučenje Gorana Danilovića.

Poslednjih nekoliko sedmica, opozicija ulazi u dimenzije hiperbole i ultragluposti: traži sa nesmanjenim entuzijazmom i samopouzdanjem da SDP odstupi od svoje politike, razbije vladu u kojoj je i pristupi „vladi nacionalnog jedinstva“. 

Draga gospodo iz opozicije, odakle vam pravo, prvo moralno (pred onima koji su vas glasali nekad, vjerujte mnogi to ponoviti neé)  da SDP pitate za bilo šta? Drugo, gdje su vam principi da posle  toliko godina pljuvanja na SDP tražite od njih pedeset centi za dojč. Na njih samo DPs može da pljuje. Gdje vam je obraz da se poraženi i izjebani na ex, ponovo pojavite na svjetlost dana? Koje je opravdanje vaše  poltičke strategije i sakrivenih političkih talenata da toliko nisko gmižete i uzdate se u snage koje nisu vaše (a primate pare za "učinak" u parlamentu i političkoj borbi).

Kolika je stvarno snaga opozicije, pseudostrukture  u totalnom i očiglednom raspadanju, kroz koju bujaju intrige, zavjerenički mejlovi i seljačka šibicarenja; u čijem bloku ni jedna stranka ne bi imala cenzus kada bi izašla samostalno. Farso, opozicijo, koliko ste nabubreli od truleži, kad tražite pomoć od jezička na vagi? I zar ne vjerujete da je to više očigledno? Na osnovu čega je opozicija očekivala i opravdavala ovakvu inicijativu? Šta ste vi jadnici i u svakom pogledu kepeci  nudili SDP-u? Dobru vollju i tapšanje po ramenu za učinjenu dobru stvar? Ili su se bravi iz opozicije toliko uljuljkali da se bave ispitivanjem mogućnosti banalizacije, obesmišljavanja i farse u kojima grca crnogorsko društvo?

Poslednje što se dalo čuti je da su iz opozicije (ipak), na osnovu strašne intelektualne i moždane potkovanosti očekivali negativan odgovor SDP-a, i da se okreću svom vječnom planu B – protestima. E pa želim vam da organizuejte proteste i da vas masa počisti jednim stampedom za vazda.

Mad Ted

No comments:

Post a Comment