Saturday, February 7, 2015

Zli pop i smiješna država

Ne zna se ko je smješniji: debeli pop koji napušta zemlju koju još nije opustošio i ubacio u kovitlace opasnosti ili sekularni seljani provincije nam, domovne mile,  koji izgaraju u opštem veselju.

Odjeknulo je danas Crnom Gorom spasonosno rešenje: protjerati debelog popa, kradljivca knjiga i ko zna čega, iz zemlje nam naše; kako bi ono navijači rekli „prve ljubavi“. I zaista to stoji kao najbolje rešenje za opasnost koja je Crnoj Gori vrijebala iz trbuha i brade jednog običnog popa, pravnika i zabavljača. 
I odista, šutiranjem. U suprotnom, pomenuti bi opustošio Crnu Goru i sve ono što se stvaralo u njenoj vječnoj istoriji od 2006. godine, a pogotovo bi slomio ekonomiju i industriju iz oblasti aluminijumske industrije i proizvodnje čvaraka.

Džomić u intervjuu o crkvenoj mafiji i "Golom životu" klero-narko
kartela
Iako bi neutralnom posmatraču ili strancu gore navedeno djelovalo nemoguće, ipak to bi epicentralna senzacija u našem apsurdnom mapet show-u.  Jedno demokratsko, (post)moderno društvo izbaci državnog neprijatelja br 1, što če umnogome pomoći ministru policije Rašku Konjeviću da se pozabavi razbuktalim kriminalom.

Ni ja sam nisam vjerovao da je tako velik dan za moju zemlju, dok se i sam nisam uvjerio u opštu posvećenost i veselje koje je štrckalo na društvenim mrežama.

Svevišnji ANB je uslišio molitve zabrinutog malog puka, te izbacio popa izjelicu i spasio zalihe čvaraka u Crnoj Gori.

I vidjeh kako se uzveseliše crnogorski modernjaci, građanci, sekularisti, kolumniste, umjetnici, satiričari i oni ljevičari koji kritikuju one druge ljevičare što nisu dovoljno ljevičari. I svi oni posvetiše vremena i pažnje  više nego što bi trebalo.

Ali šta da rade sada Vijesti i njihovi viđeniji kolumnisti? Kako i o čemu sada da pišu, kad im inspiracija sa debelom guzicom ode preko granice? Eto ode ta velika Džomić  babaroga što je plašila djecu Crne Gore. Mene iskreno raduje, jer jedan debeli pop manje u Crnoj Gori i jedna tema za senzacionalizam manje. A dako se dušebrižnici sada pozabave nekom ozbiljnijom temom.





No comments:

Post a Comment