Thursday, June 13, 2013

Velikosekularni ateizam i fudbalska šizma


Šizma za šizmom, pogibija za pogibijom, farsa za farsom je idealno tle - kako kaže jedan od vračeva naše stranice – da se pametan čovjek izbori za svoje ciljeve. Poslednja šizma, među crnogorskim ateistima, i ostalom nevjerujućem življu nagnala je malu netalentovanu redakciju ovog bloga, da javnosti iznese i zahtjeve koji se tiču naših sloboda. Tek formirana i još nekompletna  fudbalska ekipa Blogofanzina želi pravo na slobodno ispoljavanje svojih sportskih afiniteta. Nego, da krenemo redom...

Nije u pitanju  DPS pornografija; niti najnovija glupa reklama buksnovaca; niti vječna, antička crnogorsko-srpska šizma. Ne! Što bi rekao rahmetli Branko Radulović, prevarila si se uspravna, sojska i čojska Goro Crna! Naime, na pomolu je još jedna podjela u Crnoj Gori. Vrlo specifična. Prema nezvaničnim informacijama koje su već uveliko poznate javnosti, novoosnovano udruženje ateista u Crnoj Gori, podnijelo je zahtjev opštinama, za dobijanje zemljišta na kojem bi podigli svoje necrkvene organizacije i  sekularne hramove.

Posledica ovakvog profanog manevra dovela je do toga, da druga ateistička organizacija, klerikalne provinijencije CPC, ne dobije kaparisano i od gradonačelnika obećano zemljište. Iz opštine je saopšteno da CPC nije dobila parcelu na Malom Brdu, jer je preglasana drugom inicijativom Ovo je razbješnjelo Steva Vučinića, najstarijeg i najaktivnijeg klerikalnog ateistu u Crnoj Gori i člana savjeta crnogorske pravoslavne crkve, te je u Podgorici sinoć organizovan protest.

Kao što ste i upoznati,  CPC uglavnom nema vjernike, već isključivo poštovaoce. Usljed takve činjenice, svjestan da bi pojava kakvog sekularnog ateističkog udruženja u Crnoj Gori direktno narušila sadržaj zahodnika CPC (koji su dominantno klerikalno-ateističke provinijencije), Vučinić je inicirao sveobuhvatnu reformu i ofanzivnu taktiku unutar crkveno-ateističkog krila CPC. Po hitnom postupku, u čin protođakona, je rukopoložen čuveni crnogorski pjesnik, dugogodišnji patrijota i provjereni klerikalni ateista Sreten Vujović.

Nakon pomenute odluke Glavnog  ‘’grada’’ da CPC ipak ne može dobiti parcelu na Malom Brdu, jer jednaka prava na tu parcelu polažu sekularni ateisti, sinoć je sazvan i održan hitan  protest poštovaoca CPC, ispred dvorca kralja Nikole. Na mitingu je glavnu riječ imao Stevo Vučinić (mikrofon mu je držao čuveni crnogorski glumac i recitator  – Slobodan Marunović, koji je u jednom trenutku i zaplakao).

Na mitingu su bili prisutni Milorad Popović, Mladen Lompar, Radovan Radonjić, Jovo Kapa (sa nadgrobnom petokrakom), par uglednih publicista sa www.montenegrina.net, četiri kuće Martinovića (iz Bajica) i nekoliko izaslanika iz Lovćenca.


U svom govoru, Vučinić je poručio: ‘’Tlače nas od 1918. godine, a evo i sada nastavljaju. Srpska pesnica sad ima ruho društva ateista. Takozvani sekularni, a ja bih rekao – velikosekularni ateisti „crnogorski“, koji su ništa više do produžena ruka Beogradske patrijaršije, oduzimaju naše istorijsko pravo na zemlju naših predaka!’’

Međutim, iz udruženja sekularnih ateista (SACG) je poručeno: ‘’Izgradnjom ovog sekularnog objekta  stvorili bi se uslovi za očuvanje i njegovanje sekularnih i kulturnih potreba naše ateističke organizacije. A objekat bi poslužio da u njemu možemo slobodno da nevjerujemo’’
Svakako i jedni i drugi su najavili rušenje obližnjih kuća koje bi ometale ovaj ili onaj hram, i to sve sa ciljem da se ne naruši arhitektonska veličanstvenost potencijalnih hramova i da se nesmetano može uživati ova ili ona sloboda (ne)vjerovanja.

Fudbalska prava Blogofanzinaca

Ovu šizmatičnu situaciju, iskoristila je i redakcija Blogofanzina za ostvarenje svojih drevnih ciljeva. Za razliku od od pomenutih zavadnika, tek formirana i još nekompletna  fudbalska ekipa Blogofanzina takođe želi pravo na slobodno ispoljavanje svojih sportskih afiniteta.
Kako kapiten i urednik Blogofanzina kaže, „dosta nam je diskriminacije nas netalentovanih i debelih i mi više ni dana ne želimo da živimo u takvom društvu. Nekorektan odnos mejnstrim kulture prema nama i jednoumlje da samo fudbaleri mogu da igraju za reprezentaciju naše zemlje je neizdrživo“.

Kako stoji u saopštenju ekipe, mi ne  želimo da tražimo zemljište na poklon na kojem bi gradili nove fudbalske objekte, već želimo useljenje na stadione naših predaka. Tamo đe su nam đedovi igrali i zviždali sa tribina. Mi ne želimo nikome da se ‘pošenemo’ i da kompromisno dobijamo prostor za nekakve NVO stadione. Mi hoćemo da naše stadione napušte uzurpatori, i dušmani crnogorski! Mi želimo da igramo fudbal i želimo ono što nam po pravu pripada!“ zaključio je desni vezni ekipe, nervozno mašući plastičnom nogom.

Po poslednjim informacijama, ovom apelu za razvoj epikurejskog fudbala, prvo je dalo podršku društvo hedonista Kajmanskih ostrva, a zatim  i Željko Mitrović koji će za prvu revijalnu utakmicu ovog kluba uručiti roze dresove na poklon.

Redakcija

6 comments:

  1. Gazite ga i galite, nema što ;)

    ReplyDelete
  2. Koliko frustracije izbi iz ovoga teksta... skočila mi je temperatura u sobu za 5,7 stepeni rihterove skale od safre iz ovog teksta. Možda bi autor trebalo da izjebe nešto liše mele đece? E ne znam,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha brate, djeca su najbolja. A ova nad kojom ja platonski bdim, znaju šta su rihter, kelvin i celzijus ;)

      Delete
    2. A mislis da ja ne znam? Ja sam najbolji ucenik u odjeljenje! Plus dizem tegove skoro redovno.

      Delete
    3. Neka si im rekao anonimni pobro! E stvarno jesu pedofili ovi veljeSrbi! Mi iz CPC makar jebemo odrasle (a priori đedove), za razliku od njih! To je još nešto što ide u prilog NAŠOJ različitosti u odnosu NJIH! Nijesmo isto, pa nek crknu! Ne mogu im pomoć ni izdajnici Miško Perović i Željko Ivanović!

      HEJ HEJ ZLATNE LAVICE!

      Delete
  3. SMRT SVIMA OSIM MENI

    ReplyDelete