Sunday, December 30, 2012

Reagovanje na tekst direktora ND Vijesti Željka Ivanovića

Članovi benda Antonio Sančez i Kurvini Sinovi svim medijima iz regiona dostavili su reagovanje na tekst direktora ND Vijesti, Željka Ivanovića, od milošte zvanog “Lovac na zmajeve”, objavljenog 29.12.2012. (http://www.vijesti.me/kolumne/jarcevo-slavlje-kolumna-106945). Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Kurčevo zdanje

Pročitali smo kolumnu direktora ND Vijesti, Željka Ivanovića, na portalu NAMOSA i osjetili moralni nagon da reagujemo. Kao autori pjesme Pirsing, zgroženi smo pogrešnim tumačenjem iste. Nevjerovatno je do kojih razmjera dnevna politika može da izvitoperi percepciju društveno-političke zbilje. Antonio Sančez i Kurvini Sinovi neće biti rukavica kojom Druga familija šamara Prvu. U svom tekstu, na nekoliko mjesta, autor je drsko izmijenio verse pjesme o Rašku Konjeviću. Naime, nije “neće da budu Konjević Raško, Vojičić Zeko i Đuranović Draško”, već “neću da budem Đuranović Draško, Vojičić Zeko, Načić Taško”, kao ni “neću da budem Konjević Raško, Ja!”, već “HOĆU da budem Raško Konjević, ja”. Toliko znaju čak i učesnici kviza “Prave riječi” koji vodi Nikola Đuričko Znoj.

Dva člana gore pomenutog benda (koji su i potpisnici ovog reagovanja) rade kao pripravnici za Blogofanzin, jedan od brojnih medija čiji je većinski vlasnik takozvani profesor, Prva glava Druge familije, Miodrag Škomi Perović. Dajemo punu podršku crnogorskoj Vladi i Tužilaštvu, a posebno ministru policije, u borbi protiv organizovanog kriminala. Spremni smo da im u svojstvu zaštićenih svjedoka  pružimo dokaze o brojnim kršenjima radničkih prava, kao i dokaze o postojanju više vrsta i podvrsta mobinga. Naime, MŠP nam je ostao dužan tri plate, sedam dnevnica, osamnaest toplih obroka i prevoz. Takođe, dotični nas je često primoravao da mu masiramo stopala, brijemo mošnje kao i da se pentramo po brojnim crnogorskim vrhovima. Najteže nam je padalo kada nas je, nakon višečasovnog planinarenja, tjerao da sa osvojenih vrhova urlamo tekstove Milke Tadić Mijović.

Očekujumo izvinjenje Ivanović Željka zbog zloupotrebe lika i djela Antonio Sančeza i Kurvinih Sinova, a ako do toga ne dođe bićemo primorani da otkrijemo još Perovićevog prljavog veša i Željkovih tangi!


Antonio Sančez i Kurvini Sinovi


*dapače = čak (prim. prev. by Andrej Miroslavljev Nikolaidis)

2 comments: