Wednesday, December 19, 2012

Blogofanzinove gremi nagrade 19. decembar

19. decembar, dan Podgorice, obilježen je danas na Cetinju u prelijepoj hali fabrike Obod, koju je, specijalno za tu priliku, dekorisala Marina Abramović. Na upriličenoj proslavi održana je i svečana dodjela Blogofanzinovih godišnjih WC šolja nagrada.

Žiri koji čine uredništvo Blogofanzina, SMS glasovi jedina četiri čitaoca bloga i par pokojnika sa biračkog spiska, ocjenjuje najveće doprinose crnogorskoj društvenoj i političkoj estradi i tim povodom, na jubilarnom prvom i sada već tradicionalnom vijećanju proglašava nagrađene i najzaslužnije.

Pored Zlatnih WC šolja, koje Blogofanzin uručuje već prvi put za redom, zaslužni građani će dobiti i plakete zavisno od kategorije, kao i tematske zlatne statuice.

„Nagrada Zlatna WC šolja, simbolizuje našu veliku podršku progresu koji nas je zadesio i nosiocima tog progresa želimo mnogo rada i uspjeha. Nadamo se da će ova nagrada motivisati nagrađene da, bez obzira na sve nastave i da znaju da su kao najbolji seratori koji i dalje mogu da seru, kod nas zaslužili priznanje da to nije obično proseravanje već da je isto, uzdignuto na jedan veći nivo. Na zlatni nivo.“ izjavio je jedan od članova žirija.

Dakle, žiri se ove godine odlučio za nekoliko kategorija, obzirom na disperzivnost i mulipraktičnost djelanja i življenja javnih ličnosti.

U kategoriji za naboljeg filoZofa i demagoga, simbolično nazvanoj “Svetozar Marović”, ovogodišnji pobjednik je Svetozar Marović. Pobjedniku je statuicu Svetozara Marovića, trebao uručiti podpredsjednik DPS-a Svetozar Marović, međutim kako nagrađeni Marović nije bio u mogućnosti da dođe (jer zavjet ćutanja i dalje traje u velikom postu) nagradu će primiti, Marovićev zamjenik – Svetozar Marović. Marović se zahvalio Svetozaru Maroviću potpredsjedniku DPS-a sto je predložio Marovića za Zlatnog Marovića. Dalje, Marović je izjavio… biiiiiip.


U kategoriji za najbolje literarno djelo,  nagrađen je Andrej Nikolaidis sa romanom “Civilizacijski iskorak”. Ovo mu je druga nagrada ove godine. Kao što znamo, prvo je Andrej dobio srpsku nagradu Miroslavljevo Jevanđelje,  a sada mu Blogofanzin, pored „zlatne tute“,  uručuje i Zlatni čvarak.
Takođe, na osnovu glasanja svih Blogofanzinovih čitaoca (četiri čovjeka, ne računajući autore), Nikolaidisu sleduje i Zlatni Miško Vuković za najmanji  uticaj na crnogorsko društvo. Obje nagrade, Andreju će uručiti naš Gigo Bosnić Zjala. Gigo će Andreju, za lojalnu službu Ranku Krivokapiću uručiti i poklon vaučer za celulit program.

U kategoriji za najboljeg novinara DPS-a, pobjednik je Darko Šuković, koji je gusto pretekao mlađanog i veliku nadu DPS novinarstva - Andriju Nikolića. Šukoviću sleduje pobjednička statua Zlatnog Emila Labudovića.

Grad Nikšić je neprikosnoveni pobjednik u kategoriji za najpropaliji grad ove godine, i svečano će biti uručena plaketa Zlatno Cetinje, kao sinonima socijalnog stradanja. Ponosni i presrećni Mihajlo Radojičić je sebi iz-masturbirao šampanjac u facu. Uspješno.


U kategoriji Prirodna propast i baksuzluk, direktor službe za spasavanje Begović, je nagrađen plaketom Zlatni New Orleans za najlošiju borbu protiv elementarnih nepogoda u svemiru. Preživjeli uragana Sendi su mu preko naše redakcije poslali razglednicu podrške.

Sada već bivši ministar, Lompar, dobija i počasnu nagradu Zlatni Voz Neprebola za najbolje odrađen mandat i kontrolu žrtava CG željeznice. Kako Lompar kaže, sa ponosom ostavlja crnogorskom saobraćaju svoje kumče koje je krstio – Boing kompanije Montenegro Airlines.

Miloš Bešić, bez konkurencije u kategoriji  za najboljeg vidovnjaka i prognozera parlamentarnih izbora i ostalih političkih dogodovština dobija Zlatnog Srđu Darmanovića, za najboljeg  DPS analitičara. Nagradu uručuje Zlatko Vujović.

U kategoriji za najpropaliju i najzaduženiju kompaniju u Crnoj Gori, nagrađen je Aluminijski Kombinat Podgorica (KAP), a nagradu Zlatni Olimp će im uručiti naš gost ceremonije – predsjednik Grčke Karlos Papuljas.

Amfilohije, zvani Risto Radović po 23. put dobija nagradu za najbolju anatemu. Nagrada će biti uručena na prelazu Jarinje.


Za inovaciju u vokabularu i simpatiju Blogofanzinaca, nagrada Zlatni Folder i gratis brushalter, pripali su Daliborki Pejović.

Viktorija Badža za najboljeg debitanta godine "Zlatna beba", u rodni Kotor sa ponosom nosi statuu Zlatna Beba Džaković.

Danas u dvije kategorije nominovani i nagrađeni Andrija Lompar, podijeliće nagradu sa Zarijom Franović, za poludecenijski doprinos saobraćaju. Nagrada je Zlatni Titanik, koju će im uručiti specijalni gost Blogofanzinove svečane godišnje dodjele WC šolja - Franćesko Sketino, kapetan pokojne Kosta Konkordije.


Rajko Kovačević će dobiti utješnu nagradu – kišobran t-coma za ispadanje iz svih konkurencija.

I za kraj, Blogofanzinci su i sebi uručili nagradu za najbolje piromane koji su zapalili brdo Goricu, službene automobile Vijesti i oduzeta vozila na Ćemovskom polju. Žiro račun u CKB im je otvorio njihov prijatelj Miško Perović, vlasnik Vijesti, Monitora, Pozitivne i Blogofanzina.

Ceremoniju je, nakon uručenja priznanja, uveličao i Crnogorski simfonijski orkestar koji je, pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, izveo Koncert za gusle i orkestar u šoping molu kompozitora Žara Mirkovića.
Na kraju, iza zatvorenih vrata, pao je još jedan stravičan seks kojem nagrađeni jednostavno ne mogu da odole.


2 comments:

  1. Hahaha. Patch razbijas ! Popularniji si nego sto mislis. Rekla bih zbog svoje eksplicitnosti :D.

    Princeza

    ReplyDelete
  2. Kakva bahanalija! Bravo!

    ReplyDelete