Thursday, September 22, 2011

Karikatura mjeseca

Pobjeda? :D

Teško je nacrtati karikaturu koja bi obuhvatila nauku ali, na sreću, to nam i ne treba, kada je internet pun slika ministrice čije slike uvijek ispadaju povodom erupcija njene genijalnosti. Tako i ovog puta, povodom karnevala nauke na kojem je ona glavni klovn.
Povodom otvorenih dana kozmetike, pardon, nauke ni manje ni više nego u Delti, sinonimu intelekta i racionalnog, koje je otvorila ikona naše nauke, žena bez granica. Žena koja ne staje sa blamom. Poslije zajeba saznanja Jovana Cvijća i Pavla Rovinskog, ona  svoju superiornu naciju futuristički predvodi stazama nauke i prosperiteta, pravo kroz Deltu.
Nadam se da se na ovom ,,hepeningu“ ili kako to nazvaše – velika promotivna manifestacija -  pored ,,promotivnih naučnih uzoraka i elaborata“ montenegrijanskih naučnika, koji u svijetu ,,žare i pale“, negdje nalazi okačen i grafikon budžeta za nauku usvojenog ove godine i upoređen sa proteklim. I naravno, kod najboljeg butika da stave portret ovog našeg najsjajnijeg intelektualnog dragulja.
Svaki put kad vidim sliku ove osobe, vrištim od smijeha dok me ne zatekne tužna realnost naše sudbine i istine, da je to ministar nauke Montenegra, te moj smijeh završi gorkim suzama. A u Delti se najavljuju najnovije kolekcije intelektualaca i naučnika, jesen – zima, proljeće – ljeto, kao i izložbe najnovijih magistarskih i doktorksih diploma (M. Vuković, V. Veljoivić itd...) Bilo bi lijepo prisustvovati nekoj od tih revija, zaista.

No comments:

Post a Comment