Tuesday, August 23, 2011

Team America - dezinfekcija, deratizacija, demokratizacija

Fuck yeah! Pada vlada! I u Libiji! Jevanđelisti u čeličnim pticama, sa bombama isporučiše demokratiju još jednoj zemlji i oslobodiše je od čizme tiranina. Još malo i svijet će biti čist od  prepreka koje staju na put tekovini zapadnih vrijednosti (pljačkanje, silovanje, izrabljivanje...) I sada će Libijci biti ravnopravni pred bogom i Amerikom u demokratiji, nemaštini, ispijanju demagogije... sve zahvaljujući – Team America! Borcima bez kompromisa kada je u pitanju eliminacija loših momaka.

Kakao navodi PR Team America-e  (koji je u isto vrijeme i PR libijskih pobunjenika) prvi paketi demokratije su krenuli za Libiju..“. Jer već sjutra, Libija će biti slobodna i gladna zemlja. Nose se čokoladice, žvakaće gume, priručnici iz sekularizacije, privatizacije, individualnosti i tranzicije; dolaze stručnjaci za otvaranje škola demokratije itd itd.  ,,Imali smo  dilema između afričke gladi i nekih pandemijica bolesti, ali ipak je Libija na našem plenumu bila prioritet“, izjava je PR-a TA.
Na pitanje šta prosječan Libijac, od sjutra i zvanično građanin, može da očekuje od novog poretka koji je, ipak, plaćen nasiljem, PR TA odgovara: ,,Vidite, imate razliku između pobunjenika i paravojnih snaga. Između narušavanja javnog reda i mira, nasilnog rušenja sistema sa jedne strane i legalnog i legitimnog ubijanja djece i civila, sa druge. Uglavnom, dozvole za to izdaje Američka Demokratska Agencija Team America (ADATA). I oni odlučuju šta je šta i kad je šta. Ovog puta je sve ovo legalno i legitimno. Demokratija može da počne!“ Sa osmijehom završi presrećni PR.
Domaći stručnjaci i poznavaoci stvari jednoglasno i euforično izražavaju zadovoljstvo što će Libija ubrzo biti svrstana među takve zemlje kakva je Crna Gora. Sada će i Libija ako (neki sekularni) bog da, stati u red sa nama i bez ikakvog znaka pitanja i sumnje primati i gutati sve tranziciono-demokratske buđave paketiće demokratskih vrijednosti. Pored toga što će moći da gutaju razne splačine od međunarodnih prosvjetitelja, oslobođeni lanca svog tiranina zauzeće svoje mjesto ,,važne karike i strateškog partnera“  u globalnom lancu sa korporacijama gdje će tržište da im određuje cijenu njihove nafte, gdje će konsolidacija demokratskih snaga i izlivanje korupcije, otimačine, ucjene i demagogije trajati jedno desetak godina (ali biće svi na facebook) i što je najbitnije inostrani akademici će ih učiti njihovoj istoriji i običajima.
Takođe će moći sada već slobodni da prate svoje uzore -  najveće demokratije svijeta. Sve ove države imaju svoju lijepu prošlost i sadašnjost krvi do koljena, nužno odrubljenih glava (za dobro svih). Ili će krenuti po uzoru na Grčku koja se toliko proslavila u pacifističkoj liberalnoj demokratiji, da je propala totalno.
Idoli će im  biti, kao i nama, Obama i Klintonova, ljudi koji u svom kriznom štabu doživljavaju vezane orgazme dok gledaju direktan  prenos ubijanja nekog bradatog Talibana zajebanta iz pećine;  Berluskoni - pedofil; Britanija sa svojim premijerima čeličnim damama - kolonijalna imperija; Sarkozi – žgoljavi egomanijak; Merkel - mali debeli Hitler-fetus koji stalno ima svrab u gaćama i po leđima.
Pa će tu malo biti fizičke kulture - lomljena spomenika i zakopavanja sopstvene istorije i tradicija. I kao što već vidjesmo  lijepe slike po svijetu. Već se zadobija demokratski karakter. Libijci u Sarajevu upali u libijsku ambasadu i cijepaju slike. Čim upadate, lomite, cijepate, eventualno pljačkate, to su prvi simptomi zdravog demokratskog ponašanja. Znak da je opijajući virus demokratije prodro u vašu bulju. To će se prvih dana praznovananja demokratije dešavati i u Libiji. Fuck yeah!

No comments:

Post a Comment