Tuesday, August 2, 2011

Mikeli Nacionale


Ko kaže da se u politici ne zna ko pije, a ko plaća? Dajte, molim vas. A i ako je tako, kod nas Crnogoraca – nije! Mi smo vazda imali što drugi nisu.
I rat u kojem nismo bili, ali se izvinili; i nezavisne intelektualce, koji uspješno analiziraju društveno stanje i vazda pogode da će DPS da pobijedi; i prebijene novinare koji leže po trotoara i kukaju; i instant demokrate; i žensku košarkašku reprezentaciju na koju se tako brzo napalimo i još brže zaboravimo, a da ni ime nismo zapamtili nekoj igračici; i mnogo oboljelih od kurcobolje što Đoković slavi pobjede; i crvene ajkule koj imaju karakter, čak i kad gube (pa ćemo opet neđe Porobića na tribine stuć); i jedan od efikasnijih svjetskih izvoza oružja u Libiju; i Mirka Vučinića koji je našao foru da mu sudija ne da žuti karton za skidanje dresa, pa sad skida gaće; i da ne nabrajam više, nego da se vratim na prvo pitanje...
Dakle, ko veli da nema poštenih političara po svijetu? Kod nas u Crnoj Gori ima. Evo, za primjer, mi imamo, a drugi ga nemaju. A to je Miško Nacionale! To je čovjek koji odiše svojim nadimkom u skupštini i uopšte u javnom životom. On se, brate, ne krije iza kakvih formi demokratije, politički korektnog govora, državotvornosti, legalističke retorike... On je brate pošten, i bez diplomatskog takta odma’ upre prstom đe smrdi. Ada u Srbiju, đe će drugo. Ma rijetko čestit čovjek! I eto izjavi on danas ili sinoć u interjvjuu za „Blic“  dvije pre-čestite rečenice, a ja ih preuzeh :)
Nacionale izjavi kratko i jasno da bi izborni zakon bio usvojen, a Crna Gora bi dobila datum za početak pregovora da se Beograd nije umiješao. Takođe Nacionale kaže da srpski jezik neće biti službeni, pa i po cijenu eurointegracija, jer bi bili neozbiljni kad bi podlijegli pred ucjenama.
Pa ja stvarno ne vidim može li biti poštenije od ovoga. Najzad je poštenje ušlo i u politiku. Sve je potpuno jednostavno, a vi Srbi, opozicionari i analitičari, oporavite više – nije problem u amandmanima i prncipima, EU, nego u Srbiji. I u tome da ostanemo ozbiljni, naravno. On bar priznaje da to što se narod pomami oko ulaska u NATO i EU i nije toliko bitno našoj eliti, koliko čisti i kao dijamant sjajni nacionalizam. Rijetko pošteno, Škomi, poštenije ne može, za vazda ti fala!

No comments:

Post a Comment