Sunday, November 11, 2012

S = 4πr2 kao spas


Sisa ili nekad znana kao lopta, je geometrijsko tijelo ograničeno sferom. Može se definisati kao skup tačaka koje se od zadate tačke O nalaze na udaljenosti manjoj ili jednakoj od zadate dužine r. Pritom se tačka O naziva centrom a r poluprečnikom lopte. Kod žena ih ima jedna do dvije, kod muškaraca – nema.
Zabrinjavajuća situacija u DPS-u. Po prvi put, nesigurni u sebe, arogantni humanoidi i okupatori Crne Gore, računajući na više nego moguć poraz na budućim predsjedničkim izborima, morali su po ko zna koji put da  primijene legendarnu DPS rokadu i Mila postave na premijersko mjesto (sedmi put). Ovim je urađeno ,,ono što je sigurno“: bolje sada postaviti Mila jer kasnije neće imati šanse, a ovako ako što izvuču, dođe im kao bonus.

Ovako empatičan i zabrinut za onolike straćene graške znoja, uvidio sam šansu DPS-a na predsjedničkim izborima. Preko formula S = 4πr2  i  V=3/4πr3 sam zaključio da njihov kandidat može izvući ubjedljivu pobjedu, ako i samo ako bude nosilac – velikih sisa!

DPSovci još jednom moraju da koketiraju sa srpskim pozitivnim iskustvom, tzv srpske sise. Ali za razliku od Srba, DPSovci imaju sisu. Pravu sisu, gigantesu, koju i Google koristi kao interface.
Ako se to desi, garantujem, po folderu, DPS će se dičiti sa novim predsjednikom Crne Gore. Recite da nisam u pravu. Sve prolazi, ali sise ostaju. Evo možete vidjeti i po nama.

Kako smo i navikli u našem malom Montenegru, tema temu stiže, ljudi se brzo lože, pa se malo driblaju preko medija i sve se to brzo zaboravi do neke nove tematike i muke. Dakle, brzo paljenje mentalne narodne supstance i napadna amnezija su dvije karakteristike simptomatične za naše „javno mnjenje“.
Niko se ne može sjetiti šta bi sa temama prije izbora. Na primjer: posle onih požara i one tmine za Ginisa koja je bila posledica pomenutih, sa TV-a nam javiše da će ,,za deset dana (!) biti poznato da li su čestice iz vazduha kancerogene ili ne“. Srećom da nije nešto manje važno, inače bi rok bio negdje oko termina za ulazak u EU.

Uglavnom, samo da podsjetim – čestice jesu kancerogene, ali nije toliko bitno, ko će se sad vraćati na stare teme. Od starih tema, nas samo zanima koja je vojska kuda marširala i ko je kuda kiljan stavio.
Bilo kako bilo, takva nam je karma, brzo stvari prolaze, a narod je u  obavezama i govnima do brade, te se mnogo ne pridaje značaja i stvari se prepuštaju zaboravu, zavisno od perioda i akutelnosti.

Ali ono što uvijek ostaje, što je univerzalno i apriori, to su sise! Sisa je isto što i lopta - geometrijsko tijelo ograničeno sferom. Može se definisati kao skup tačaka koje se od zadate tačke O nalaze na udaljenosti manjoj ili jednakoj od zadate dužine r. Pritom se tačka O naziva centrom,  a r poluprečnikom lopte.

Sve te sise svijeta koje nikada ne zaboravljamo. Najsavršenije sfere koje pamtimo još od djetinjstva: Pamela, Džena, Tera, Selma, pa i Ceca... ali sve su to nekorisne show biznis sise.


Ali kada imate super sise. Crnogorske! Sise koje mogu spasiti DPS.  I da vam te sise budu predsjedničke! E tada bi koalicija Erotska Crna Gora imala smisao. Da ih svaki dan gledate.  Ove grudi mogu spasiti CG od potopa. Mnogima mogu koristiti mjesto mozga, a nisu loše ni kao folder za držanje i arhiviranje raznih fascikli.

Zamislite, Crnogorci još po nečemu lideri u regionu. Posle kriminala, korupcije, imamo i predjsedničke sise!

1 comment:

  1. DPS - da pobjede sise.

    Očekujjem inicijativu, da se na glasačkom listiću, pored imena kandidata postavi slika, da ne bude kakve zabune. U bikiniju ili toplesu.

    Pa jedna ruka glasa, druga radi.. Ruka radi, niko ništa ne vidi. A i ne pita.

    Nema te priče i tog protivkandidata, koji može parirt "atributima" kad zasijaju oblikovane i naglašene na pravi način.
    (.)(.)

    ReplyDelete