Tuesday, December 6, 2011

Imperija uzvraća udarac


Čin III

Fatalan kraj

Podgorica. Berlin. Kroz zavjesu duvanskog dima nazire se gomila ljudi. Oni stoje nepomično, poput nervnih bolesnika nakon uzimanja terapije. Sa zidova vise mačke, cvijeće i šareni baloni. U toku je izložba Tijane Vujović, poznate akademske slikarke. Za DJ pultom je Gazda Neša koji diskretno baca pogled na ekran iznad sebe i prati dešavanja u ženskom WC-u. Fiki i Duki nakon izvođenja histeričnog plesa izlaze napolje.

U crnom kadilaku zatamnjenih stakala, na zadnjem sjedištu sjedi Radmila. Ona kuca poruku sljedeće sadržine:”Ova dva idiota su u prolazu pored Berlina. Akcija!”

 Duki dodaje Fikiju džoint.

Duki: Mislim da nema manjeg mjesta sa većom koncentracijom raspalih riba.

Fiki: Das ist Berlin, mein lieber. Ovđe izlaze ružne, pametne ribe koje mogu masu da popiju.

Duki: Ne seri, glupe su kao kurac.

Fikijev i Dukijev smijeh prekida promukli lavež pasa. Okreću se i vide Malog Veljka sa mastifima, Janka sa turpijom za nokte i Branku Femić sa čakljama i bezbol palicom.

Duki: Policija!

Počinje masakr.

Nakon par minuta Radmila spušta staklo i viče.

Radmila: Dosta! Mislim da smo te amatere naučili pameti.

Janko i Branka brzim korakom idu ka pozorištu, a Mali Veljko i mastifi ulaze u kola.

Radmila se obraća vozaču.

Radmila: Mami, možemo da krenemo.

Crni kadilak nestaje u noći.

Mali Veljko: Mama, šta ima za večeru?


Epilog

Fiki i Duki leže u lokvi krvi.

Fiki: Ova roba ti je vrhunska!

Duki: Razbija!


Joe Bonamassa




1 comment:

  1. Pominju se Radmila, Veljko, Janko i Branka Femić..ha ha ha ha...super....nisam vidio prva dva čina ali ovaj III je fenomenalan..ha ha ha..pisac se zajebava sa Radmilom i Veljkom...ha ha ha... a tu je sada i Janko..ha ha ha..ne znam od kud Branka Femić, ali nema veze ha ha ha...nema Raška, svejedno ha ha ha...kad ovo pročitaju Goran Danilović i Andrija Mandić umrijeće od smijeha..ha ha ha..oni će ovo sigurno ukapirati kako treba..ha ha ha..a Emilo Labudović...ha ha ha..umrijeće čovjek..ha ha ha... a Radmila če da popizdi..ha ha ha

    ReplyDelete