Friday, December 16, 2011

Afera listing


Listinzi, listinzi, listinzi... ko ih je kome smjestio, ko je od koga sprcnut, ko je izdajnik države i vlade, ko je kriv... Lažni su, validni su... Ma kome se više jebe za to. Vlada će na kraju ostati nevino jagnje koje su antidemokrate, nacionalisti, politički miševi i dekadentni umovi htjeli da zakolju. Besmislena tema, kao i svaka. Nego, ono što je bilo zanimljivo ekipi Blogofanzina, koja je na sreću imala priliku da baci pogled na sintezu informacija crnogorske zbilje je,  reklo bi se, zanimljivost same listing drame. Šarenolikost neformalnog prijateljskog ćaskanja u kasnim satima kada su inpulsi jeftiniji; kada su Roćen i ekipa uplatili povoljnije tarife... Od suštinske je važnosti, vidjeti ove informacije i znati kojim društveno-političkim putem ide Montenegro.

 Dakle, šta se može saznati?

Uprvom dijelu listinga se saznaje da dok se bivši oficir JNA Vesna Medenica nalazi zatrpana u smetovima francuskog skijališta Valdizera, Ranka Čarapic je hitno pozvana da se vrati u zemlju ne bi  li se dala na posao i raskrinkala zlikovce :)
Za one koji ne znaju, (a kako bi i znali kada niko do vaš dragi Blogofanzin ne objavljuje javno sadržaje listinga) Ranka se do prije neki dan nalazila u Danšburnu učestvujući na međunarodnom sajmu super heroja (MSSH). Kada se pojavila na defileu ulicama tog malog gostoprimivog grada dočekana je velikim aplauzom. A na još veće iznenađenje publike, ispod plašta je izvukla danšburskog sušenog krapa od desetak kila, aludirajući da nema većeg lovca na krupne ribe od nje. Publika je tada pala u trans, ciku i vrisku i obasula Ranku suvim šljivama.

To je sve u povjerenju u telefonskom razgovoru rekla Sanji Vlahović koja je sve ove mjesece provela u Delti, njenom omiljenom kulturnom objektu srčući kafu u Kosta Kafeu. A mi vam taj razgovor dvije super drugarice objelodanjujemo ovdje. U poslednjem razgovoru Sanja joj je rekla da se brzo vrati, da je problem sa listinzima veliki. I ranka je odmah po dolasku stvar preuzela u svoje ruke. Obustavila je sve istrage u vezi organizovanog kriminala, korupcije. Ubistva, ratni zločini - sve je to po strani. Postoji samo jedan zadatak za nju – listing! pokrenuta je sveobuhvatna istraga u saradnji sa policijom, konjičkim klubom "Šarac" iz Plužina, društvom za izvoz pakistanskih jagoda i fudbalskim klubom "Kom". Češljala je i nebo i zemlju, niko nije pošteđen i staro i mlado i muško i žensko i pederi i lezbejke i studenti i radnici svi su provjereni. Neviđena istraga koja je digla cijelo tužilaštvo, policiju, radnike sa pumpi, IV-2 odeljenje iz astronautske škole ,,Konan Malovrazić“ u Kolašinu dala je rezultate. Neočekivane rezultate čak i za premijera Lukšića:
 Jorgovanka Šubasic Ćopić najvise priča u telenor mreži, najviše sms poruka šalje Izabela Ivanović iz t-com mreže i najviše je u romingu Darko Šaric koji koristi sve tri mreže.
I naravno, kao i uvijek, najvjerniji će dobiti nagrade. Nagrade pobjednicima će uručiti poručnik nekadašnje vojne policije Vesna Medenica čim se oslobodi iz smetova Valdizera.


Poseban dodatak današnjem izdanju Blogofanzina i u isto vrijeme poklon čitaocima je isječak iz listinga koji našeg vrhovnog diplomatu i šmekera Milana Roćena oslobađa bilo kakve optužbe i daje jasan uvid u njegov odnos sa Darkom Šarićem:
Dakle, ništa sumnjivo nema. Roćen je samo jednom zvao Šariće da pita što na svadbu valja nositi ljudima koji imaju sve:
Roćen, M: Aloo... alo... nešto prekida ovaj kurac ti-komov.. alo
Darko Šarić: Alo alo, čujem te dobro.
Roćen, M: Aaaa bateee moj... Kako je tamo... slušaj, kratko ću, nemam na račun...
Darko Šarić: Ajde...
Roćen, M: Ne znam što nosit u Kalića... imam neku ideju, no me zanima za cvijetni dekor... valja li... valja li... a kako odzvanja ova veza u pičku materinu ka da prisluškuju...
Darko Šarić: Reci brate, žurim...
Roćen, M: Htio bih neko cvijeće nosit. Jer sam diplomata, pa je šmekerski. Valja li kosovski božur ponijet, najbolji mi je u baštu, a da ne protumače pogrešno... Aaaa?
Darko Šarić: Ma može, kako ne može.
Roćen, M: E fala ti brate, odužiću ti se... Aj ćao.

Tu... tu... tu... 


Koyot

3 comments:

  1. Imate li vi postovanja prema icemu? Taj vas cinizam vas nidje nece odvesti.

    ReplyDelete
  2. Sreca da tebe tvoj poltronski aktivizam hoce. Uzdravlje ;)

    ReplyDelete
  3. Biće dobro, biće dobro... no je neka stud uzela maha...

    ReplyDelete