Tuesday, January 8, 2013

Profana radio emisija ?

Prva i već prokleta emisija na Blogofanzinovoj radio stanici koja je prije svega narušila princip ekumenskih odnosa između dvije crkve u Crnoj Gori, izazvala je tragikomičan i neobičan zaplet dan posle najvećeg hrišćanskog praznika.


Naime, dok su juče ujutro na adresu naše redakacije pljuštale novogodišnje žalbe i pisma čitalaca u vezi sa našim radom i ogavnošću kojom uspješno raspolažemo, u prostorijama male Blogofanzinove radio stanice, odvijala se prva i već prokleta božićna radio emisija, poznatog go-go igrača i multimedijalnog novinara Olivera Dupelizića Peška.
Među četiri tanka zida obložena školjkama od jaja i posterima golog Dejvida Bouvija koji gasi svjećice na torti, vođen je nezaboravan blokbaster razgovor za anale radio emisija u Crnoj Gori.
Oliver Dupelizić, posle dugog odsustva provedenog na trudničkom bolovanju, vratio nam se sa novim i samo njemu svojstvenim projektom:
Oliver je ugostio, ni manje ni više,nego dvije i jedine duhovne glave ove male zemlje. Ugostio je dvojicu Vladika, koji su poslali božićne poslanice svom narodu, a uz to, u toplom, ekumenskom i prijateljskom razgovoru, odgovorili  na nekoliko neformalnih i intimnijih pitanja.

Međutim, to mirno jutro na periferiji Podgorice, gdje je vođen ovaj topao introspektivni razgovor uz male doze flerta i koketiranja, imalo je i drugu stranu medalje. U gradu je došlo do eskalacije osjećanja i burnih reakcija, kako javnosti tako i izvršne vlasti obije crkve. Obzirom da je cijela ekipa Blogofanzina posle emisije otišla na višečasovno nagradno kurvanje na Starom Areodromu, nismo do danas ništa znali o tome.
Danak ovoj emisiji, prvi je platio Abaz Džafić,  kojeg su priveli na pravdi boga  „Nindža monasi“ - specijalne snage  crkvene policije obje crkve, a za ovu priliku, došao je i crkveni inspektor za narkotike iz Crne rijeke.
Na inicijativu crkvenih vrhovnih tužitelja Velibora Džomića i Steva Vučinića, Abaz je uhvaćen nespreman u pidžami dok je otvarao špajz, odakle je odveden u manastirske kelije na višečasovno ispitivanje koje se održalo u mjestu Crkvice kod Kolašina.

Ovo mjesto je poznato po istražnim procesima i po crkvici u kojoj pod istim krovom bogosluže CPS i SPC u kojoj se nalaze i sveti planovi o priključenju ove dvije crkve najmoćnijem lancu hotela Hilton.
Kako saznajemo, ustanovljeno je da Abaz nema ništa sa dodjeljivanjem frekvencije Blogofanzinu i pušten je na uslovnu slobodu uz nekoliko molitvi Oče naš.

Na ovakvu vijest, prvi se oglasio još jedan povratnik u novinarstvo Marko Novaković koji je po datom saopštenju otišao po tetrapak mlijeka. U saopštenju je naveo: ,,Stvarno, ovo nije u redu. Ti momci su nevjerovatni bogohulitelji. Već nekoliko puta su se potpisali Daliborki Pejović i nekim ženama iz grada na brus.“, te je tako i Marko zvanično podigao glas protiv našeg bloga.

Poslušajte emitovanu emisiju i prosudite sami.



9 comments:

  1. Stići će vas Božja kazna!!!

    ReplyDelete
  2. Vljada treba da vjeruješ u nj da bi te kaznio...

    ReplyDelete
  3. Sjajno !

    Nedostaje samo Reis Fejzic sa svojom 'nurse' kapicom

    http://www.bing.com/images/search?q=reis+fejzic&view=detail&id=E7C005E62F3C9D3DD139FBE6910ADD388AA8ADD5&first=31&FORM=IDFRIR

    ReplyDelete
  4. Zaista nista vulgarnije i perverznije i bestidnije, ne cuh odaavno. Usi mi zaparase rijeci voditelja Dupelizica, koji je citao pjesmu : Cmarulja- sarulja.
    Zamislite, ja kao Hriscanka nalazim da je vas clanak iako nevjerovatno ispunjen raznim bestidnostima nevjerovatno realan i duhovit. Malovjerni, ce shvatit kada tad da Blogofanzin na malo suroviji nacin pun gadjenja, i zadnjih niskih strasti, opisuje sve pojave u nasem drustvu.
    A sto se tice vrijedjanja vladike Amfilohija, ja to shvatam kao izraz vase umjetnicke slobode, tj slobode pisanja.
    Sa njim se mozete saliti, posto ni on nije savrsen ali sa crkvom Hristovom ne smijete. :D

    Princeza Montenegrina :P

    Pozdrav Blogofanzinci. Uvijek me srdacno nasmijete,

    ReplyDelete
  5. kceri moja..svi su gresni..a bog svevisnji, ako ga ima, sigaran sam da obozava blogofanzin..u svakom slucaju ga vise razveseli od vladika nasih koji nemaju veze ni sa crkvom ni sa bogom..

    ReplyDelete
  6. Dragi Blogofanzince,

    Ja volim da citam vas blog kada imam vremena jer ste nesvakidasnja pojava na ovom nesrecnom parcetu Balkana na kome smo svi zarobljeni, opet na nasu nesrecu. Istinu o onima koji nam kroje sudbine i onima na vrhu ove drustvene ljestvice, ne usudjuju se bas svi otvoreno da kazu i pisu, posebno ne na nacin na koji vi to radite. Pisati prljavo, ne mora uvijek da bude i nemoralno.
    Sto se tice Boga , osjecam se odgovornom i na ovo pitanje ponesto da kazem.

    Bog postoji, iako je danas tesko vjerovati starovjekovnim cudima a jos teze tim vladikama, koji izgleda ne osluskuju na najbolji nacin potrebe gradjana vec prave svojevrsni cirkus od dvije vjerske zajednice kojibi valjda trebao da izgleda kao rat izmedju srpske i pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Zaista su ovo i zasluzili ;).
    No ipak, vjerovati u Boga se mora jer bas kao postoji zlo, o kome i vi, na vama specifican nacin pisete kao pozadini jedne obezbozene i dehumanizovane i rascovjecene elite ...onda postoji i dobro. A ako postoji zlo u duhovnom nevidljivom smislu, koga mi ne vidimo ali ga osjecamo i spoznajemo u vidu ljudskih djela, tako postoji i svijet nevidljivog , duhovnog dobra. Sve to potice od jednog izvora, Boga, koji nas gleda, slusa i stara se o nama.
    Bez njega i onog glasa savjesti u svima nama,vjeruj mi potonuli bi u potpunosti...
    Tako da eto, mala opaska i doprinos od mene na vasem blogu, nadam se na tvoju korist ili vasu.
    Necu vas davit vise sa Bogom ;)...

    Pozdravi i drago mi je sto funkcionise i radio. Nadam se da cemo jos ponesto cut od njega.

    Princeza , :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. No što!

      P.S. Mi super stojimo sa bogom. Mi smo mu najmiliji agnus dei. Naravno i Miško Perović nas pomaže

      Delete
  7. Pozdrav!
    Skuresna sam i cedna, volim Isusa skoro kao svog taja. Iz ovih, kao i jos mnogo slicnih razloga osjecam potrebu da vam kazem kako vam Bog bas dobro stoji, vama bog zaista stoji najbolje!
    Zauvijek vasa,
    Skrusena gradska djevojka.

    ReplyDelete
  8. kceri moja kurca tebi treba..pnog pravoslavnog sto mirise na tamjan..

    ReplyDelete