Thursday, November 3, 2011

Čist obraz, nečiste pare


Direktor Agencije za borbu protiv pranja novca Predrag Mitrović u školi zvani Ježo, a u underground sferi poznat i poštovan, (ne manje od Ranke Čarapić) pod pseudonimom Bager i predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica su na jesenjem međunarodnom seminaru protiv kriminala u Egiptu remizirali pred inostranim kolegama dosadašnji rad navedene agencije.

Sa zasijedanja na Kamiljoj Grbi. (Foto: Stormy Monday)

Ledena predsjednica Vrhovnog suda je pri samom nasijedanju na kamilu, kroz zube izustivši da su svi govna, dala izjavu:
Mnogi su bili skeptični kada je osnovana ova agencija, pogotovo samozvani svjesni dio građana ali vrijeme je pokazalo suprotno. Samo uspjeh za uspjehom. Nekoliko zadnjih slučajeva je pokazalo da Ježo ide do kraja, ne uzmiče ni pred čijim imenom ili nečijom funkcijom.
Slučaj prvi - Policija je uhapsila Dajka Veniša i zaplijenila 400.000 l ovog sredstva za pranje novca. Udarili su u srž organizovane bande za pranje novca, jer sada nemaju sa cime da peru.
Slučaj drugi - Čuvena konička pralja Donka Djačić, uhapšena je juče. Nesumljivo je ustanovljeno da je za dvije godine oprala mužu u farmericama oko 91 euro, zbog čega se isti razveo od nje i prijavio je policiji.
Slučaj treći - Besim Drpić zvani Bracki juče je priveden pravdi u čuvenoj akciji policije u Maslinama poznatoj po nazivu Teljenje krave. Bracki je prodao paklicu trave za pet eura, a potom otisao u kladionicu i odigrao tiket. To je školski primjer kako prljavi novac od droge kriminalci peru u kockarnicama.
Slučaj četvrti - Čuvena ciganka Mida i njen brat Hakel uhvaćeni su kako prljavi novac pokušavaju da operu na česmi u centru Podgorice. Kod nje je nadjeno 3 eura i 25 centi,a kod brata okruglo euro.
Ovo su samo četiri slučaja od ukupno pet koje je Agencija za borbu protiv pranja novca na čelu sa Ježom Bagerom pokrenula. 


Koyot

No comments:

Post a Comment