Saturday, August 9, 2014

Na periferiji: Festival voajerstva i morala

Potonji događaji, ne i jedini, u poslednjoj četvrtini vijeka inspirisali su jednu grupu kreativnih, ali gladnih čobana, pčelara i travara na malenoj periferiji Podgorice da organizuju festival voajerstva i post  festum moralisanja.

U skladu sa opštom progresijom društvene perverzije, pedofilije, reketiranja, bacanja bombi,  ubistava itd, ali i opšteg društvenog fetiša za smrtnom kaznom raznih moralista, uzornih nevinašaca i mnogih drugih poslenika komentarisanja po internetu, d.o.o. Blogofanzin će od desetog avgusta na poljanama i šumarcima podgoričke periferije organizovati  Monstrumijadu iliti Otmičarijadu, silovateljijadu i homicidijadu.

Koncept kao kod igara bez granica, sa gore pomenutom tematikom, nešto je novo u regionu, i kako kažu iz nacionalne turističke organizacije, unaprijediće ionako već dobru turističku, (danas javljeno: 8% više u odnosu na prošlu godinu) i ekološku ponudu. Kuriozitet ovih igara, za razliku, npr. od Jadranskih igara je u tome što će biti na višem stepenu interakcije, te će glavne sudije biti publika festivala. Posjetioci će pored tokena za piće i hranu, dobiti i kartice za prijavu u formiranju porotničkih timova, koji će učestvovati u osudi zločina koji će se dešavati na festivalu.

Festival će biti podijeljen u nekoliko kategorija takmičenja. Na odsjeku za otmičarijadu i silovateljijadu, takmičenje je zamišljeno na sledeći način. Prvo se nađu što slađa djeca. Po mogućnosti toliko lijepa da im nađenemo epitet anđela, jer će to kasnije valjati pri dodjeli nagrada, za sočniju dodjelu istih. Potom, u definisanom prostoru, sa dosta šumaraka, barica i trski, komadom čiste livade i malo šume u kojoj su instalirane nemjenske deponije za eventualno sakrivanje leša (zemlja nije prikladna za zločin, jer po mnogim vjerovanjima, pod zemljom tijelo „počiva“ te se uglavnom koriste kese od volija, kante od jupola, boce, novine,  nešto toksično i primjesa biološkog da zabazdi). 

U takvom prostoru, spušta se box sa djetetom. Dijete je pripremljeno do perfekcije: košuljica, frizurica i zavisno od scenarija – lizalica, sladoled ili kesa bombona koja će se u jednom trenutku dramatično prosuti po bespuću (ovaj dio uglavnom najviše loži posmatrače). Potom se u arenu pušta takmičar sa svojim rednm brojem i klađenje može da počne. Cilj je da u što kraćem vremenskom periodu, takmičar se prišunja djetetu, kidnapuje ga, što maštovitije muči (koreografija mučenja se takođe boduje, po principu stepena zahtjevnosti koreografija kao što je to slučaj u umjetničkom klizanju) i na kraju siluje i ubije. Taj dio, publika ne vidi, osim oni u VIP loži. 

U slučaju da dijete primjeti zločinca, takmičar je odmah diskvalifikovan.

Kada se takmičenje završi. Takmičari i njihovi učinci se boduju, a potom se gleda i vrijeme za koje je zločin obavljen. Publika za to vrijeme urla, stavlja komentare na FB i tvituje. Kada se proglasi pobjednik (udjelom i glasanjem publike na tviteru) proglašava se pobjednik kojem publika dodjeljuje smrtnu kaznu. Slobodnim stilom smrtne kazne, dodjeljuju se razne kletve i otkriva teška patologija učesnika koji žele što kreativniju smrt pobjedniku takmičenja.

Ono što se očekuje na ovom festivalu je veliki doliv turista, pogotovo iz Srbije koji će se mahom prijaviti za otmičarijadu i silovateljijadu sa krvnim deliktom.

Pobjednike po kategorijama, publika će nagraditi bijesom, javnim moralisanjem, kletvama, a izabrana porota će kao nagradu udijeliti smrtnu kaznu u toku muzičkog hepeninga Merime Njegomir i Pankreas iz Nikšića.

Jedan od organizatora festivala, čobanin Goljčo, kaže da je on samo nadničar za čuvanje koza i ovaca, ali da je svjestan da ljudi najviše vole da voajerišu i posle donose sud o posmatranom činu, ali kad ga dobro istresu. Tako je on, kako kaže, dok je čobanisao, bio vodič i naplaćivao ture seljanima i biznismenima da gledaju parove po lugova dok su se jebali. On je dobro poznavao mjesta. Kako kaže, to su bili parovi preljubnici pa bi učesnici ture, posle uživanja i gledanja prizora iskonskog plesa golotinje, zagorčavali život posmatranim preljubnicima za prevaru i nemoral. E danas se na tim istim poljanama organizuje festival voajerstva i morala.

Jedan od običnih, svakodnevnih crnogoraca Butko, danas je kupio kartu za cijelu porodicu. Kako kaže, veoma je srećan, jer najzad se dešava nešto, što može da isprati uživo i obogati svoje iskustvo svijeta, a potom može donijeti i prijeki sud. Kaže da jedva čeka proglašenje pobjednika i dodjelu smrtne kazne, koja će biti dijeljena duž rijeke po vrbacima i zagonima.

"Ja jedva čekam da se dogodi nešto gnusno, da se vidi koliko sam ja dobar", Jednostavno je zaključio skromni i iskreni posjetilac najvećeg festivala ove vrste u svijetu.
Očekuje se i posjeta lokalnog stanovništva koje nije bilo u stanju da donese smrtne presude u pravom životu, zadnjih nekoliko godina.

No comments:

Post a Comment