Wednesday, April 30, 2014

Šta jebat za lokalne ?

U cilju pospješenja demokratskih praksi i mehanizama,  što je, uz razvoj maslinarstva na Marezi, jedan od osnovih ciljeva ovog bloga, Blogofanzin će pokušati da prekine političku apatiju kod nekih od politički najmanje aktivnih društvenih skupina. Prvi na redu su muškarci u poznim dvadesetim, bez sopstvenog mjesta prebivališta, redovnog seksualnog života, svrhe postojanja i ikakvog interesovanja za predstojeće lokalne izbore. 
Kako se njihov raison d'être manje - više sastoji u virtuelnom procjenjivanju pripadnica ženskog pola, Blogofanzin je složenim matematičkim algoritmima napravio arhetipove djevojaka koje personifikuju najznačajnije političke partije i nosioce njihovih lista u Podgorici. 

Demokratska Partija Socijalista - Slavoljub Stijepović

Slađana. Slađa je završila menadžment pri ekonomiji i mislila se da li da nastavi, ali joj je ispao super posao u Zavodu za zapošljavanje. Tamo nosi suknje sa visokim strukom i košulje sa karnerima. Uvijek ima samo jedan komad markirane garderobe. Ne miješa se previše u svoj posao, ali voli kako zvuče štikle dok hoda niz hodnik, daje joj na važnosti. Slađa je realno grobina, ali se toliko dugo predstavljala kao dobra riba da je osim sebe, ubijedila i druge. Ofarbana je u plavo, pući usne i puca selfije. Prva je od svog društva instalirala Instagram. Slađana je najponosnija na svoje veliko društvo, koje je za nju u godišnjaku napisalo: Gdje je Slađa, tu je dobar provod. Za sebe misli da sa svakim može da priča na ravnoj nozi. Omiljena serije su “Sex and the city” i “Prison Break”, a turske ne gleda, osim kad su baš zgodni glumci. “Hangover” joj je presmiješan. Sluša Sergeja Ćetkovića i stranu muziku. Ima cover “I'm selfish, impatient and a little insecure…” Izlazila je samo sa gradskim facama, čuo si da je pristajala na svašta, još dok je bila u srednjoj. Pričalo se tad da ima snimak iz WC-a, ali je uvijek govorila kako su joj to namjestile ljubomorne drugarice. Slađana te nikad neće iskulirati kad je muvaš, ali nikad nisi siguran da si dosao u fazu da muvaš Slađanu. Najgore je što znaš da ćeš da završiš sa Slađanom, jer se sviđa tvojima, a i ne smeta joj da zajedno završavate onaj nelegalno podignuti sprat na porodičnoj kući.

Demokratski Front - Miodrag Lekić

Vesna. Vesna ima 33 godine i za sebe smatra da je mlada žena slobodnih shvatanja. Kažu da je bila riba kad je bila mlađa, a sad je na granici da postane solidna milfara, ali je šarena garderoba i otkačene ogrlice više čine oronulom imitacijom teen sekcije. Studirala je sociologiju, ostao joj dva ispita, redovno protestuje sa studentima po starom sistemu i priča kako je Bolonja sranje i kako su oni mnogo obrazovaniji. Radi u NGO sektoru, ali ne u vrhu, već je zadužena za terenski rad i performanse. Sigurna je da je neko iz Službe prati. Izlazila je isključivo sa propalim nikšićkom rokerima. Sluša Šobića, Sars i Dubiozu, ali ne puši travu jer ipak zna da to ne valja. Voli Bukovskog, ali i ruske klasike, jer niko ne poznaje ljudsku dušu kao Dostojevski. Vesna gleda “Game of Thrones” i misli da je “Lud, zbunjen, normalan” duhovit. Ima cover “And suddenly I felt nothing”. Roditelji su joj teški Srbi, što je stvorilo ideološki rascjep u njenom pogledu na svijet. Tako je pacifista, al voli i kad Putin pošalje negdje tenkove. Neće dati svom djetetu da se vakciniše, a za chemtrails nije sigurna, ali joj je mnogo sumnjivo. Kod Vesne uvijek imaš šanse, jer svu svoju  neuspješnost možeš pripisati nepravednoj borbi sa sistemom i sopstvenoj boemštini. Pićete pivo na svirci lokalnog benda i možda ćeš je poljubiti. Jebati nećeš. 

Socialdemokratska Partija - Pozitivna Crna Gora - Dragan Bogojević

Iva. Iva je mlada, studira francuski i najveća je nepoznanica ove grupe. Svi su je znali nešto kroz maglu, ali onda se sredila malo, postala hipsterka i svi su bili: Vid' male Ive, jebote. Ona je u međuvremenu bila malo vani, tamo je probala svašta nešto, i sad ima određenu količinu samopozudanja i šta da ispriča. Roditelji su joj intelektualci, otac dugo direktor biblioteke, pa iako nikad nije javno istupao, većina ih je smatrala za latentnu dps familiju. Majka neostvarena umjetnica, vječni pozitivac. Sa Ivom je problem što ne znaš koliko je fake zapravo. Omiljeni reditelji kreću se u vertikali Tarkovski-Džarmuš-fon Trir-Ves Anderson. Posebno taj Anderson, za kog kaže da se zaljubila u predivne kadrove savršeno usklađene sa razigranom infatilnom pričom. Ne seri Ivo. Ima cover sa procvjetalom trešnjom i Nerudinim citatom na izvornom španskom: “Quiero hacer contigo lo que primavera hace con los cerazos”. Gleda “Girls“, a od starijih “Twin Peaks“. Sluša indie i vegan je, jer ne može da zamisli da neko jede životinju, baš poput njenog psa, kog je odgajila iz azila. Probala je ekser, jednom. Ne da da joj vidiš indeks, kaže da je preloše ispala, a zapravo neće da vidiš da je rođena u Beranama. U principu možeš se potruditi oko Ive, čitati Prevera, slušati soundtrack iz “Virgin Suicides“, ići na izlete u prirodu, jer Iva voli trud. Ali nikad ne možeš znati da li će otići sa situiranim jebačem lepe zalizane kose. Iva je rizik.

Socijalistička Narodna Partija - Aleksa Bečić

Rajka. Rajka je završila samo sredjnu ekonomsku, ali je sposobna, pa je sad komercijalista u Voliju i šefica kasirkama. Omanja, širokih kukova, zbog čega su je zvali Rajka Mješalica, uvijek bila starmala i ponašala se kao muško. Rajka je narodni čovjek, šali se sa šoferima dok potpisuje profakture, na slavama zajebava neoženjene, pita kad ćemo na veselje dolaziti, i na kraju zapjeva a cappella "zapjevati nemam volju dok ne čujem glas pištolju." Rajka voli da je svoj čovjek, vozi golfa trojku, i jednom godišnje ide na Guču. Zapravo zna raziku između brašna tip 400 i tip 500. Rijetko se sređuje za grad, ali kad se sredi, slika se u ogledalu u hodniku i ispred komode. Sluša sve, ali nema provoda bez narodnjaka. Voli pogledati i fudbal, navija za Mančester junajted i Barselonu. Od serija voli kad RTS reprizira “Bolji Život“. Voli domaće filmove, presmije se na “Žikinu dinastiju“, ali omiljeni joj je "Prohujalo sa vihorom". Čitala je Lauša i plakala, ali ne priznaje. Među coverima ima „Biću lepša nego ikada i pozvaću te nikada“ preko fotografije Svetlane Ražnatović. Muvao bi Rajku, jer ne smiješ da propustiš tu priliku, samo da bi poslije mogao da pričaš: Bio sam sa jednom Rajkom, ja baš nisam imao granica. Ali nije Rajka blesava, prebačiće te do kuće golfom, jebati nećeš, jer je porodica na prvom mjestu.


Slobodan Gigo Bosnić

5 comments:

  1. Mnoogoo dobro!

    Madjo

    ReplyDelete
  2. Zašto je Markes na kraju? O bože :D

    ReplyDelete
  3. Jer ga nijesu dovoljno ožalili na facebook-u, pa blogofanzin uskočio da pomogne.

    ReplyDelete
  4. HAHAHHHAAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH kh

    ReplyDelete