Wednesday, April 30, 2014

Šta jebat za lokalne ?

U cilju pospješenja demokratskih praksi i mehanizama,  što je, uz razvoj maslinarstva na Marezi, jedan od osnovih ciljeva ovog bloga, Blogofanzin će pokušati da prekine političku apatiju kod nekih od politički najmanje aktivnih društvenih skupina. Prvi na redu su muškarci u poznim dvadesetim, bez sopstvenog mjesta prebivališta, redovnog seksualnog života, svrhe postojanja i ikakvog interesovanja za predstojeće lokalne izbore. 
Kako se njihov raison d'être manje - više sastoji u virtuelnom procjenjivanju pripadnica ženskog pola, Blogofanzin je složenim matematičkim algoritmima napravio arhetipove djevojaka koje personifikuju najznačajnije političke partije i nosioce njihovih lista u Podgorici. 

Tuesday, April 29, 2014

Gradiska Montenegrina


Federiko Felini bi imao oko za nas, da snima, nas građanske patuljke sa pelenama kako rastežemo to malo života u iluzijama od revolucije i moralnog fundamentalizma do hvatanja boga za jaja. Ustajala jaja se uglavnom usmrde. To se može vidjeti kratkim zavirivanjem u gaće ili ovjerom poslednjeg kontigenta vaskršnjih jaja, megalomanski farbanih u stotinama komada iz isto toliko pucanja guza jadne crnogorske peradi. To se može vidjeti jedva dočekanim izborima i groteskama koje su počele da štrckaju iz političkih tabora pokrenuvši polako i zagrijavanje političko-analitičke mašine u javnosti.