Wednesday, December 4, 2013

Šupkotopijsko Ja

(ili: O Odiseji šupaka)
   
   Živim život kojega, čini mi se, ostaću gladan. Neki dani ugodni su, kao gozba i izobilje. Tad su mi halapljivom oči, gladne. Ruku na srce, ti dani su rijetki. Proždrljivo strpam u sebe to što mi je pri ruci. Naduje mi se trbuh tako da jedva pod rebra stane ali ujutru splasnem, a s oproštenjem, guzica ostane prazna. Morao sam se zapitati zašto je to tako. 
   Srećem na ulici , na TV-u i na poslu mnoge ljude koji život proživješe pune guzice, i da budem iskren nije njima loše. Njihovim se šalama ljudi rado smiju, njihove se žene ljute javno i kao da sve im u životu dolazi na vrijeme ili preko reda. Gledam im te pune guzice, šetaju se, gegaju, skijaju, igraju tenisa, meškolje se s guza na guz u sedištima dobrih kola i kožnih fotelja. A moja zadnjica stalno na tvrdom i hladnom? 

Monday, December 2, 2013

Čarobno Čmarče 2

Da su u Hrvatskoj (država u EU) malo više čitali crnogorsku postmodernu i visoku književnost, danas ne bi grcali u postreferendumskim tečnostima, a ishod njihovog referenduma bio više civilizovan i human. Što je najvažnije, seksa bi bilo više. Naravno za populaciju kojoj i ne trebaju kondomi. Da Čarobno Čmarče nije zaobišlo tisućuljetnji narod, danas moćna demokratija ne bi pala na ispitu.

Da Hrvati imaju malo više smisla za humor, legalizovali bi pedere, samim tim i viceve o njima, te bi time otvorili tržište za jedan od najboiljih romana Balkanske književnosti. Ovako, neka mlada pridružnica evropske unije čami u mraku svog nemanja gejeva; i neka propuste i drugi dio pomirriteljskog,, istinitog čarobnog čmarčeta. A vi, dragi naši čitaoci uživajte u drugom glaviću ovog remek djela od romana koji vam darujemo kao besplatni večernji primjerak.

Besplatan link za ČAROBNO ČMARČE 2 !

Poznati o Čarobnom Čmarčetu:

‘’Knjiga koja će jebat mater svima!’’
Marko Vešović

‘’Još jedan dokaz da ima Crnogoraca!’’
Marko Špadijer

‘’Ĉarna Medenica je zaista ĉarna!’’
Radmila Vojvodić

‘’Bolanovo, Aušvicu naših punti!’’
Pobjeda