Wednesday, May 16, 2012

Uzdizanje DPS-a


Čin IV

Ljubavi, nemoj da si vulgaran


Podgorica. Etno-jazz klub Sejdefa, jedna u majke. Vitki prsti svjetski poznatog multi-instrumentaliste Vladimira Maraša sviraju memljive akorde koji poput hašiša opijaju goste. Razdragana Radmila trčkara od stola do stola. Ljubazno se osmjehuje prijateljima. Povod okupljanja probranog društva je promocija trejlera za film posvećen dvadesetogodišnjici rođenja Demokratske partije socijalista.

Wednesday, May 9, 2012

We Are the BorgOvako ja to zamišljam - par probranih sijedih glava, akademika, na granici demencije i  na čelu sa Radovanom Radonjićem  sjedi u sobi i smišlja vrcava poređenja i lucidne doskočice kojima će Lukšić da disuje MANS i veseljake koji protestuju protiv vlade. Nemoguće da to radi neko sa strane jer je Đekna crnogorska pop kultura (!) niti neko mlađi jer oni ne barataju sa šeretskim forama o KP Crna Gora koja prijeti ponovnim sastajanjem odbora ako se ne povuku Sovjeti iz Čehoslovačke. Na Radonjića sumnjam jer mi (nam) je on nekad taj skeč ispričao na fakultetu, duduše u boljoj verziji  gdje se ogranak  komunistička partija Zagarča (a ti upiši grad ili selo koje ti odgovara) sastao i na taj način upozorio Sovjete.

Saturday, May 5, 2012

Udbaš pripravnik


Državna opasnost br 1

Znaš ono kad u Mass effect-u 2 moraš da se pridružiš Cerberusu, korporaciji za koju znaš da je mutna, ali jebiga, niko u Alijansi ili Citadeli ne čuje tvoje vapaje da Riperi dolaze i da namjeravaju da unište sve živo u poznatom univerzumu. Ne znaš. Nije ni bitno. Poenta je da ćeš često da bi se odbranio od nekog većeg zla morati da su pridružiš nekome sa kime se baš ne slažeš, ali ko se jedini bori u tom trenutku.