Friday, January 20, 2012

Iz žabokrečine


Na Facebook-u pokupih nešto kao deset zapovijesti današnje crnogorske individue. Deset konformističkih sentenci koje u svoj svojoj ignorantskoj prirodi slave individuu bogalja. Neko ih je odlično sakupio. Moglo bi se napraviti par izmjena, ali suština je tu:
(1) Ja neću na protest zato što je to sve namješteno od strane vlasti. (2) Ja neću tamo da me gledaju ovi sa posla. (3) Ja neću jer će da ide Drago Tomov, onaj špijun. (4) Ja neću jer kad sam ja htio, svi su mi se sprdali, a sad ću ja njima. (5) Protiv čega da protestujem?! To sve Evropa diktira, niko tu nije kriv! (6) Ja neću iz inata, meni je dobro, neka idu ovi što nemaju ljeba da jedu a kunu se u Mila. (7) Ja neću, jer to ovi studenti namještaju da vidi Evropa kako smo mi demokratska država. (8) Nemam ja kad za to, to me ne interesuje (iliti: ja sam idiot). (9) Neću jer nema ljeba od toga dok se svi ne dignu! (10) Ja neću, imam neka posla do grada...

Thursday, January 12, 2012

Vino pije Vukoviću Miško


Vino pije Vukoviću Miško
vino pije, pola Zjagi daje.
Zjaga pije, sve nagrade prima.
Pa se čudi Vukoviću Miško,
pa se čudi našoj Čarnoj Gori.
Pa se čudi Veljoviću Vesu,
što sad Fiću pravo besjeduje.
Pa se čudi novom perjaniku
Što je Božo vazda tuljan bio
Vodiće nam ljute bitke sada
I na dobro krenuće nam svima!

Wednesday, January 4, 2012

Srećna Nova i da vi je malo !


Srećna 1994., opet

Kad skontah kakav sam podnaslov stavio, pade mi na um kako bi ovo mogao biti neki SF text, ili nešto malo romantičnije. Kao Groundhog Day? Pa da zapetljam vječno vraćanje na isti momenat? Not! Ovo je mnogo bolje. U odnosu na predhodne godine se nije mnogo toga promijenilo osim cifara rednih godina, šeme novogidšnjeg programa i povratka Jova Kapičića, koji kako kaže ne sluša više Riki Martina i Livin the Vida Loca.