Saturday, October 29, 2011

Intervju sa Antoniom Sanchezom


Iako gnusne scene iz Libije, ekipi Blogofanzina i poluhobitskom stanovništvu donose zanimljive novitete. Ekskluzivno na Blogofanzinu – video materijal snimljen sa članom izgnane subkulturne grupe pajaca i ratnika.

Thursday, October 27, 2011

Nikšićki đuvegija

Iliti Gospođo, nećete valjda

Kad sam napisao ono nešto o seksu i politici bio sam direktno inspirisan pričom nekih službenih vozača o navodnom Milovom švrljanju i potencijalnom razvodu. Službeni vozači, taj koktel narodnog tribuna, žena u frizerskom i lowbudget UDBE, u slučajevima kad ne devetaju nesrećnike koji su dobacili Voženom Licu, znaju tako da nagovijeste nešto iz Vrha. E od tada do ovog trenutka, taj navodni razvod postao javna tajna, prežvakao ga svako, ali niko ispljunuo. Još od kad se Ezel Barjaktar samoubijo ništa nije tako zainteresovalo crnogorsku da-ti-pričam javnost, a momčinu Mila već po Nikšiću zovu Mladoženja i Đuvegija. Jedino u medijima ni makac. Ustvari nije bas ni makac, ali tako nesto. Prvo su Dnevne novine objavile onaj potpuno-sam-uspješna-a-inače-nisam-trudna tekst, a onda reagovao Lovac na zmajeve i opravdano se zapitao – sa kim to nisi trudna?

Saturday, October 15, 2011

Šampinjoni :)

Povodom dvadesete nacionalne titule za redom i prve titule regionalne Tranzicija T-com/Prva banka/ KAP / Vektra Brković lige, Evropski komesar za proširenje Štefan File je prekjuče u Podgorici, crnogorskom premijeru i najboljem strijelcu u drugom dijelu kvalifikacija evrolige, uručio zlatnu čizmu, nagradu za rekord koji ekipa DPS drži – 20 godina bez poraza uz gaženje i gnječenje protivničkih ekipa. Uz čizmu i plaketu, crnogorski centarfor sa izuzetnim njuhom za gol je dobio i izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore za ovu godinu.

Friday, October 14, 2011

Nacrt za ideologiju jedne vlasti. I opozicije


Euroskepticizam se uvukao u naše male domove. Ne zapjeva domačica nad ajvarom kad se ispuni 5. tačka akcionog plana, ne razvuče se onaj Roćenov osmeh ispod brka kao pre, a danas, kad sa anđelima pročitaše izviještaj - ništa. Skepticizam brale, od sada i u vašem domu.

Gigo sa svojim SAY-NO-mobilom  na proputovanju Texasom

Tuesday, October 11, 2011

EU aranžman - CANCEL ?

Ako bi se desilo da jednog dana Albanija, Srbija, ostatak regiona uđu prije nas u EU, to bi bilo samo zato što mi ne bismo htjeli da uđemo. Ali to je samo ako, naravno. Apsurdan kondicional.
Naravno, da mi nikada ne bismo imali takav hir, pa ni kad bi Milo u najvećem ludilu rekao tako. Jer mi želimo da budemo dio evropske porodice. I sav ovaj put u zadnjih pet godina je podređen tome. I trtljanje o EU i integracijama (sa sve istoimenim smjerovima na fakultetu); i sve priče  da ćemo iskorijeniti mafiju, korupciju, nepotizam... poštovati ustav (koji garantuje sva prava evropske pravne tradicije i prakse na čelu sa osnovnim ljudskim pravima), unaprijediti ,,državu socijalne pravde“... Sve je to bilo zbog EU.
Nismo ludi da obesmislimo sve to zaključno sa evropskim institucijama koje se polomismo da ispoštujemo, koje nam sijaju kao sunce svete zemlje. Zamislite da sada nemaju za nas nikakvog političkog i kulturnog značaja Strazbur, Brisel, Hag...

Sunday, October 9, 2011

Ne igraj na Engleze !


Završila se i utakmica godine.  Kako sam potpuno neupućena u sportska zbivanja, začudila sam se kada sam prije tri dana vidjela na drugom programu u lijevom uglu ekrana natpis „ Još 2 dana“... prvo sam pomislila da je odbrojavanje usled iččekivanja velikog medijskog transfera - povratka Don Vojvodića u okrilje javnog servisa.  Rade sad izgleda kao mala Doroti iz Čarobnjaka iz Oza koja se izgubila i viče: „There’s no place like home, there’s no place like home...“ dok se vraća u svoj topli javni dom. A, i dovući će i svoju IN dinastiju da - pored svih crnogorskih kukavaca koji se ovih dana sve više bacaju u štrajkove - vise na državnom budžetu. Mada, „ državno je najbolje“. To te kod nas nauče već na prvoj godini studija, pa se dobro ude(pe)siš i ne talasaš previše. I Rade to zna. Ali, kao što kaže ime njegove negdašnje grupe, tako i on hvata „Poslednji vagon“ i bježi pod državne skute, jer od „privatnog biznisa“ više ’ljeba nema. 

Saturday, October 8, 2011

Male avanture Olivera Dupelizića (4)

Utakmica za anale!

Stavio sam mali kišobran u džep i krenuo ka gradu. U strogom centru me dočekao karneval. Navijači Engleske reprezentacije, zajedno sa našima, gutali su pivo. Osjetio sam blagi pritisak u predjelu grudi, ali sam uspio nekako da se probijem kroz masu. Ušao sam u ulaz i popeo se na drugi sprat. Tamo me čekala moja najbolja drugarica. Učili smo do kasno, tako da sam u jednom trenutku odlučio da krenem. Napolju me dočekala ludnica.

Thursday, October 6, 2011

Intelektulani kenjatori

Ježio sam se kada na fakultetu naiđu primjerci profesora koji pred nama počinju mentalno da masturbiraju i izdrkavaju tone slomijezik izraza. Uglavnom je to samozadovoljavanje pod-pomognuto lizanjem profesorskog ega studentskim dlakavim jezicima i sve se sočno završi lavinom mentalnih izdrkotina bez ikakvog smisla.
Kolega R. i ja smo se bavili obesmišljavanjem i parodisanjem ovih bizarnih manifestacija u naših predavača te bi lupetali zapamćene riječi sastavljajući rečenice tipa: parsimonijalna bifurkacija diskursa, defraudacijski dekonstruiše mimetičku konkluziju kroz meta naraciju holistički datog pregnantnog  fundacionalizma prikazanog artefakta koji varijabilno ontologizuje kurac!

Tuesday, October 4, 2011

Odluka je na mjestu, govna jedna

Vesna Medenica:  Svi ste vi govna

Povodom već poznate intrige i skandala u državnim/fudbalskim/podzemnim institucijama i kladionicama - o zaboravnoj sutkinji koja je postala nezaboravna, zaboravivši da zaključi par utakmica i sudiji koji je pod sumnjom dopinga sudio i više nego što običan sudija može, predsjednica suda Montenegra je izjavila da nije bilo grešaka i da se utakmica nastavlja po propisima.
Šta će presuditi UEFA, još se ne zna, jer postoje indicije da su utakmice namještene na 10+ golova. Da je koeficijent veliki, a da u svemu učestvuje fudbalska mafija. Ipak, kako se ne javljaju iz ovih institucija (UEFA i FIFA), na snazi je i dalje Vesnina izjava. Naravno uz opasku da su novinari govna i zaključak jebem vas u usta škrbava, što je kasnije rekla da je pokupila još davno od Deja Savićevića.

Sunday, October 2, 2011

Interracial gangbang i zašto ga nema

Koristeći facebook rječnik ovo bi bio „onaj čudni momenat kad misiš da tuđe govno previše dobro za tebe“.  Belruskoni ima harem barely legal fufica, malo Maroko, malo Murtovina, više seks skandal, ogavni senzacionalizam, sumrak civilizacije i ostale nepodobšine. A meni došlo da zavapim – eh da mi je. Jer u ovom „hemoroidu na šupku svemira“ gdje mi živimo seks  skandal izgleda nije dovoljno skandalozan. Ovdje su još na snazi skandali predseksualne revolucije, predsjednik ne jebe sa strane, ali se mršti na određene stihove himne. Niko izgleda ne jebe ničiju ženu, niko se ne rnje o skupštinskog kolegu, a o kakvom interracial gangbang-u nema ni govora. Kakva laž.  A kako bi bilo dobro da se ovdje desi jedan Anthony Weiner koji fotografiše svoje nabubrele bokserice pa šalje zainteresovanim studentkinjama. Ali ne, ne, crnogorski Weiner bi bio diskreditovan zbog rata za mir, Veskobarovih para, zemunskog klana, bokserice nikad ne bi ni stigle na red.